Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Antoine Dupont loopt een breuk op en de duur van zijn afwezigheid op het WK blijft onzeker

Antoine Dupont loopt een breuk op en de duur van zijn afwezigheid op het WK blijft onzeker

Dat maakte de Franse Rugbyfederatie (FFR) bekend in een persbericht dat op vrijdag 22 ochtend werd gepubliceerd “Antoine Dupont liep een fractuur van de jukbeenbovenkaak op.” Nadat hij donderdag geblesseerd raakte tijdens een botsing met een Namibische speler in Marseille tijdens een Rugby World Cup-wedstrijd. Het maxillaire bot bevindt zich in de kaak en het jukbeen bevindt zich hoger ter hoogte van het jukbeen.

“Er is gespecialiseerd chirurgisch advies ingewonnen om de exacte duur van de onbeschikbaarheid te bepalen.”“, legt het persbericht uit. Commandant “Hij blijft bij de Franse groep.”FFR wordt echter verklaard.

Het letsel trad op na 46 uurH Minuut van de wedstrijd tegen Welwitschias. De Namibische kapitein Johan Diesel ging ervandoor en kwam frontaal in botsing met DuPont. De Blues-aanvoerder en mentor voor vier jaar stapten vervolgens af en raakten zijn gezicht aan, voordat hij de hulp van de medische staf inriep, die een ijspak op zijn rechterwang aanbracht. Hij werd vervangen door Baptiste Couelod, om een ​​medisch protocol voor een hersenschudding te ondergaan, en verliet vervolgens het Stade-Vélodrome om onderzoeken te ondergaan in het privéziekenhuis van de Provence, in Aix-en-Provence.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Bezorgdheid over Antoine Dupont overschaduwt de recordprestatie van Frankrijk tegen Namibië op het WK rugby

Het ging om de blessure van de aanvoerder van het Franse nationale elftal destijds tegen Uruguay (27-12).

Toen coach Fabien Galthie na de wedstrijd op een persconferentie werd gevraagd of Antoine Dupont niet eerder in de wedstrijd was gewisseld, toen Frankrijk met 54-0 voor stond, verdedigde hij zichzelf: “In onze programma’s plannen we verandering [les deux piliers et un deuxième-ligne]En de rest van het team is rond de 55H minuut. (…) De spelers en dit team wilden en moesten spelen. »

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Rugby World Cup: een aanvallend festival en een recordavond voor de Franse XV tegen Namibië

De wereld met Agence France-Presse

READ  Paris Saint-Germain volgt Raphael Liao