Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Antistress, stimulator van het gevoel van eigenwaarde, bron van concentratie … Welke fysieke activiteit verdient de voorkeur op kantoor?

Antistress, stimulator van het gevoel van eigenwaarde, bron van concentratie … Welke fysieke activiteit verdient de voorkeur op kantoor?

Een joggingsessie in de ochtend, een cardioles met collega’s of yoga in de avond… Regelmatige lichaamsbeweging vermindert stress, verbetert de slaapkwaliteit en verzacht pijn… Op het werk stijgt de productiviteit (+6% tot 9%, afhankelijk van mij ). Stady goodwill), versterkt de band tussen teams en zelfs het zelfvertrouwen!

Welke sport en wanneer?

Voor Lucille Woodward, atletiektrainer en mede-oprichter van de Wellso-methode (online fitnessprogramma’s zonder abonnement): “alle sporten zijn nuttig, op voorwaarde dat je er een of meer kiest die je leuk vindt, waarin we ons succesvol voelen, terwijl we activiteiten diversifiëren. I adviseer cardio- en rekoefeningen Zwembad en joggen.

Voor Lucille is tijd de vijand van bedrijfssporten. “Openbaar vervoer, de zorg voor de kinderen, sport kunnen allemaal gemakkelijk over het hoofd worden gezien. ’s Ochtends, voordat je vertrekt, tijdens je lunchpauze, aan het einde van de dag: wanneer train je als je je uitgeput voelt?” perfect schema. Forceer jezelf niet om vroeg op te staan ​​als je geen ochtendfan bent, en forceer jezelf niet om met je vrienden te trainen als je je niet op je gemak voelt. Doe wat je kunt zonder je schuldig te voelen.

Om vermoeidheid overdag te voorkomen, raadt de trainer in ieder geval aan om je eetpatroon aan te passen: een goed ontbijt, een gezond en zoet tussendoortje voor de sessie en een half uur tot 2 uur later een goede maaltijd.

Ritme!

“Het ideaal zou elke dag fysieke activiteit zijn (Noot van de redactie: om in vorm te blijven, raadt ANSES 1-2 spierversterkende sessies, 2-3 ontspanningssessies (yoga, golf, tai chi, etc.) per week aan, en 30 minuten van dagelijkse fysieke activiteit.” Matige intensiteit (lopen, fietsen, traplopen, enz.) maar als je echt twee keer per uur kunt persen, geweldig! Besef de voordelen die sporten met zich meebrengt voor werknemers en maak hun werk gemakkelijker door bijvoorbeeld , douches.”

READ  De eerste twee contactgevallen werden gevaccineerd in Frankrijk

Vond je dit artikel leuk? Zoek het tijdschrift mensen op werk ” op monmag.fr (Papieren exemplaren en abonnementen).

Dit artikel is geproduceerd door People At Work en gehost door 20 Minutes.