Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een zeldzame complicatie van diabetes verborgen…in de borsten

Een zeldzame complicatie van diabetes verborgen…in de borsten

Diabetische mastopathie is een zeldzaam gevolg van slecht gecontroleerde diabetes die de borsten aantast. uitleg.

De diagnose was niet wat ik had verwacht. Uit rapporten blijkt dat een 64-jarige Aziatische vrouwelijke patiënt die een knobbeltje in haar borst opmerkte, vreesde dat ze borstkanker zou hebben. de zon. “Tijdens het afnemen van een zorgvuldige medische anamnese verklaarde patiënte dat zij ongeveer 6 maanden geleden een knobbeltje in haar rechterborst voelde en weigerde in te stemmen met verder onderzoek of verdere behandeling. De afgelopen twee weken besloot ze naar het ziekenhuis te gaan omdat ze voelde dat de tumor steeds steviger en groter werdlet op de auteurs in het casusrapport.

De massa van 6 x 4 cm in haar rechterborst werd snel verwijderd en geanalyseerd. Tijdens dit onderzoek vinden artsen dat deze massa geen kanker is. In feite was het diabetische mastopathie die patiënten pijn en ongemak kon bezorgen.

Een zeldzame aandoening van de borst

Pathologisch onderzoek van de massa onthulde fibroblastproliferatie, met een verhoogde nucleaire/cytoplasmatische ratio, consistent met een diagnose van diabetische mastopathie.Details van dit verhaal in Journal of Medical Case Reports. Drie maanden nadat deze massa was verwijderd, keerde ze niet terug naar de patiënt. Het begin van diabetische mastopathie wordt niet in verband gebracht met een verhoogd risico op borstkanker.

Waar gaat het over? Artsen leggen uit dat diabetische mastopathie verwijst naar een zeldzame aandoening die voorkomt in de borsten van vrouwen met diabetes die niet goed onder controle is. Het wordt gekenmerkt door verharding van het borstweefsel. Diabetische mastopathie isEen zeldzame ziekte die zorgvuldige monitoring en agressieve behandeling vereist.” “Hoewel de ziekte moeilijk te diagnosticeren en te behandelen is, kunnen vroege detectie en passend beheer tot positieve resultaten leiden. De behandeling moet gericht zijn op het beheersen van diabetes en het beheersen van de bijbehorende symptomen.”Ik raad artsen aan om de zaak te melden.

READ  Draait de zon om zijn as?

Video – Dr. Christian Recchia: “Diabetes is een wereldwijde epidemie en hier zijn de tekenen waar je op moet letten”