Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Anti-abortusfilm op C8: Elizabeth Moreno vindt kanaal ‘schuldig aan obstructiecriminaliteit’

De minister voor Gendergelijkheid, Elizabeth Moreno, veroordeelde dinsdag “sterk” De Amerikaanse anti-abortusfilm “Unplanned” werd maandagavond uitgezonden op C8. Het kanaal werd beschouwd als “schuldig aan de misdaad van obstructie” van de vrijwillige zwangerschapsafbreking (abortus). De CSA heeft vastgesteld dat zij verschillende verwijzingen heeft ontvangen met betrekking tot dit programma en heeft aangekondigd dit dossier te onderzoeken.

“Door ermee in te stemmen om dit soort programma’s uit te zenden, staat C8 “in solidariteit met de anti-keuzebewegingen en maakt zich schuldig aan de misdaad van obstructie die in ons land wordt veroordeeld”, waardeerde de minister van Gendergelijkheid in een persbericht, en benadrukte dat de film “zet wetenschappelijke leugens boven alles en misleidt de kijker.” meedogenloos in fout.” “Ik veroordeel ten zeerste de verspreiding van deze film”, die “een schandalig anti-abortuspropaganda-instrument vormt”, beweerde Elizabeth Moreno, verwijzend naar het persbericht. Het misdrijf van het belemmeren van een abortus wordt bestraft met een boete van 30.000 euro en een gevangenisstraf van twee jaar.

De aankondiging van de uitzending van de film op C8 van de groep Canal+ (gelieerd aan Vivendi) van zakenman Vincent Polloré lokte heftige reacties uit van feministische verenigingen. “Geen belemmering, geen schuld”, tweette ook de voorganger van mevrouw Moreno van de portefeuille gendergelijkheid, Marilyn Schiappa, momenteel afgevaardigde van de minister voor burgerschap, op maandagavond.

De roman “Unplanned”, geproduceerd door een evangelisch-christelijke studio, vertelt het verhaal van de transformatie van een voormalige Amerikaanse manager voor gezinsplanning die een anti-abortusactivist werd. Het had onverwacht succes toen het in het voorjaar van 2019 in de VS werd uitgebracht, maar het kreeg ook zware kritiek op zijn gezondheid, met name een miskraamscène waarin een lijdende foetus werd getoond. Volgens Médiamétrie trok “Unplanned” gemiddeld 304.000 kijkers voor C8, of een kijkcijfers (PDA) van 1,5%, een score die ver onder die van zijn rivaal W9 met “12 Asterix Actions” (4,8% van de PDA’s) ligt. . , gemiddeld meer dan een miljoen kijkers).

READ  Yusufa's hymne aan de blues "Never Trouble" Roslyn Pachlow