Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Anne Romanov werd niet verlengd in Europa 1

Nu is het tijd voor besparingen in Europa 1. Na Pascal Clark, die woensdag 2 juni haar vertrek uit het station van Lagardère formaliseerde, werd op donderdag 4 juni de rol van Anne Romanoff opgeofferd op het altaar van de kostenbesparing. De cabaretier, die van maandag tot en met vrijdag een dagelijks programma van anderhalf uur presenteerde omringd door columnisten, zal volgens onze informatie niet aan het schooljaar beginnen. Reden gegeven: Publiek is te laag voor de kosten van het programma.

Lees ook In Europa 1 “demoniseerde” het management Vincent Polloré in het licht van de zorgen van de werknemers employee

Net als Anne Romanoff werd Pascal Clarke, die veertien maanden geleden arriveerde om Philip Vandel te vervangen, niet verlengd en vervolgens ingelijfd voor een culturele rally-uitzending op zondag met een artiest. “Niet verwonderlijk, maar triest: ik heb net vernomen dat ik volgend seizoen niet meer terugkom in Europa 1 (zonder opgaaf van reden)”, tweette de verslaggever woensdag.

zwak publiek

De beslissing heeft niets te maken met zijn anti-Bolori-uitingen, die via Vivendi de grootste aandeelhouder van de Lagardère-groep is geworden, maar ook vanwege de zwakte van zijn publiek, dat ‘blijft haperen’Zegt een interne bron. “Het zou geen goed nieuws zijn om Bollore Europe 1 te kopen”, had de presentator begin mei aangekondigd in het programma “We Live” van Laurent Roquier op France 2, waarin werd opgeroepen tot “de ondersteuning” station. ‘Misschien deed ze deze uitspraken omdat ze wist dat haar publiek niet goed was’, in tegenstelling tot dezelfde interne bron.

Lees ook Europe 1 lanceert een traditionele groepsvakantie

De regering van Europa 1, die is begonnen met een personeelsreductieplan voor 38 van de 204 vaste contracten, wil ook de salarissen van haar leiders verlagen. Volgens onze informatie zal ze gesprekken in deze richting beginnen, met name met Frederic Tade, die op zaterdag en zondag twee shows van een uur organiseert, maar die graag wil houden. “Het radiomodel is erg ruw in de weekenden en we hebben het vooral moeilijk”, wordt aangeduid. Met een jaarlijks verlies van tientallen miljoenen euro’s, daalde het aantal kijkers in Europa op weekdagen met 1 tot 5% en in het weekend slechts met 3,2%.

READ  Marilyn Schiappa, met de woorden van Jean-Marie Begard: "Dit illustreert de verwoestingen van alcoholisme."
Lees ook Europa 1-publiek stijgt nog steeds niet