Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Angelina Jolie deelt op Instagram een ​​bericht van een jong Afghaans meisje

Peter Nichols via Reuters

Angelina Jolie deelt op Instagram een ​​bericht van een jong Afghaans meisje (Angelina Jolie bij de Britse première van Maleficent: Power of Evil in oktober 2019 door REUTERS/Peter Nicholls)

Afghanistan – Een nieuw social media-account voor een goed doel. actrice Angelina Jolie Ik heb op vrijdag 20 augustus een Instagram-account aangemaakt met een heel serieuze reden: om het Afghaanse volk in de schijnwerpers te zetten.

Op haar nieuwe account deelde de actrice, speciaal gezant voor de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR), een bericht van een Afghaans tienermeisje dat haar angst voor De Taliban kwamen aan de macht in zijn land.

Momenteel verliest het Afghaanse volk het vermogen om via sociale media te communiceren en zich vrij uit te drukken. Dus kwam ik naar Instagram om hun verhalen en de stemmen te delen van mensen over de hele wereld die vechten voor hun fundamentele mensenrechten.”

“Dit is een bericht dat een tienermeisje in Afghanistan me stuurde”, legt ze uit. In deze handgeschreven brief legt het meisje uit dat voordat de Taliban arriveerden, Ze ging studeren, ze mag uitgaan. Maar alles veranderde met de terugtrekking van de Amerikaanse troepen en de komst van de rebellen binnen een paar dagen.

We hadden allemaal rechten en we konden ze allemaal vrij verdedigen. Maar toen ze aankwamen waren we allemaal bang voor ze en dachten dat al onze dromen verdwenen waren. Wij zijn van mening dat onze rechten zijn geschonden. We kunnen niet naar buiten. Studeer en werk buiten bereik. Sommigen zeggen dat de Taliban veranderd is, maar ik denk van niet omdat ze een heel slecht verleden hebben”, lezen we.

READ  WWE NXT TakeOver 36 RESULTATEN

“We zijn allemaal onze vrijheid kwijt en We zitten weer in de gevangenis‘, besluit het kleine meisje somber in haar brief.

Angelina Jolie “walgelijk”

Ik was twee weken voor 9/11 aan de grens met Afghanistan en ontmoette Afghaanse vluchtelingen die de Taliban waren ontvlucht. “Dat was twintig jaar geleden”, zegt Angelina Jolie bij deze foto’s.

“Het is walgelijk om te zien dat Afghanen opnieuw ontheemd zijn door de angst en onzekerheid die hun land in de greep houden.”

“Net als toegewijde anderen, zal ik me niet inhouden. Ik zal blijven zoeken naar manieren om te helpen. En ik hoop dat je je bij mij aansluit.”

Zie ook op HuffPost: Tv-presentator vertelt hoe hij verhinderde dat de Taliban opereerde