Anderlecht buigt voor Nederland en neemt afscheid van Europa

Sporting Anderlecht verloor donderdag met 2-1 van de Nederlander Vitesse Arnhem in de play-offs van de Conference League. Witek maakte in de vierde en achtenveertig minuten twee doelpunten voor Batavian. Anderlecht verlaagde na tien minuten de lat via Refaelov. Door deze nederlaag zijn de Mauves uitgeschakeld uit de competitie en zullen ze niet deelnemen aan de groepsfase. De trekking vindt plaats op vrijdag 27 augustus in Istanbul vanaf 13.30 uur.

Anderlecht’s jonge verdediger Hannes Delcroix liep een knieblessure op en verscheen niet op het wedstrijdformulier. Loïs Openda daarentegen, gehuurd van Club Brugge, begon de wedstrijd in de voorhoede van Speed’s aanval.

Spelers van Vitesse kregen in de derde minuut de eerste corner. Oranje speelde het in twee fasen om Wittek te isoleren bij de ingang van de grote rechthoek aan de linkerkant van Anderlecht. Het lokale nummer vuurde 32 kogels af die door het hoofd van Colin vlogen, die zijn race voorbij Van Cromburg (vierde) finishte.

De mannen van Vincent Kompany creëerden hun eerste echte kans in de 24e minuut uit de voeten van Joshua Zirkzee. De aanvaller, gehuurd van Bayern München, schoot vanop afstand en dwong de Nederlandse doelman de bal die door de patrijspoort ging los te laten. In de rest van de eerste helft waren de Brusselaars tot aan de rust niet zo gevaarlijk.

Nauwelijks terug uit de kleedkamer verdubbelden de Speed-mannen hun voorsprong, dankzij een vers schot van Wittek (48e positie) opnieuw aan de ingang van het dak, ditmaal aan de rechterkant van Anderlecht.

De Bataven domineerden de wedstrijd en Kompany speelde zijn partij met een drievoudige wissel in de 71e minuut door Vershire, Dauda en Telin in te zetten in plaats van Amozu, Raman en Zirkzee.

READ  Zuid-Afrika zonder volkslied of vlag in de kwartfinales?

Tien minuten voor het einde van de tijd, bij de ingang van de grote rechthoek, raakte Olsson de paal voordat de bal terugkeerde naar de voeten van Rafailov, die hem in het lege doel van Vitesse duwde.

Ondanks de Belgische druk veranderde het resultaat niet tot het laatste fluitsignaal.

Anderlecht’s jonge verdediger Hannes Delcroix liep een knieblessure op en verscheen niet op het wedstrijdformulier. Loïs Openda daarentegen, gehuurd van Club Brugge, begon de wedstrijd in de voorhoede van Speed’s aanval. Spelers van Vitesse kregen in de derde minuut de eerste corner. Oranje speelde het in twee fasen om Wittek te isoleren bij de ingang van de grote rechthoek aan de linkerkant van Anderlecht. Het lokale nummer vuurde 32 kogels af die door het hoofd van Colin vlogen, die zijn race voorbij Van Cromburg (vierde) finishte. De mannen van Vincent Kompany creëerden hun eerste echte kans in de 24e minuut uit de voeten van Joshua Zirkzee. De aanvaller, gehuurd van Bayern München, schoot vanop afstand en dwong de Nederlandse doelman de bal die door de patrijspoort ging los te laten. In de rest van de eerste helft waren de Brusselaars tot aan de rust niet zo gevaarlijk. Nauwelijks terug uit de kleedkamer verdubbelden de Speed-mannen hun voorsprong, dankzij een vers schot van Wittek (48e positie) opnieuw aan de ingang van het dak, ditmaal aan de rechterkant van Anderlecht. De Bataven domineerden de wedstrijd en Kompany speelde zijn partij met een drievoudige wissel in de 71e minuut door Vershire, Dauda en Telin in te zetten in plaats van Amozu, Raman en Zirkzee. Tien minuten voor het einde van de tijd, bij de ingang van de grote rechthoek, raakte Olsson de paal voordat de bal terugkeerde naar de voeten van Rafailov, die hem in het lege doel van Vitesse duwde. Ondanks de Belgische druk veranderde het resultaat niet tot het laatste fluitsignaal.

READ  Nederland - Frankrijk (1-2): Onder Mbappe hebben The Blues het EK al bereikt