Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Anantara is gevestigd in Nederland  Gastvrijheid aan

Anantara is gevestigd in Nederland Gastvrijheid aan

Anantara Hotels, Resorts and Spas brengt haar luxe expertise naar Nederland met de aanstaande opening van Anantara Grand Hotel Krasnapolski Amsterdam.

Gelegen in het hart van de stad en met meer dan 155 jaar geschiedenis, bevindt het pand zich in de laatste fase van een uitgebreide renovatie als onderdeel van de overgang naar het luxe merk Anantara. Na de rebranding zal het hotel beschikken over nieuwe eigentijdse kamers en suites, een nieuwe Anantara Spa en fitnessfaciliteiten en een binnentuin.

Anantara Grand Hotel Krasnapolski Amsterdam ligt op de Dam en tegenover het Koninklijk Paleis, niet ver van het Museumkwartier met onder meer het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

Het nieuwe hotel speelt zich af in een gebouw uit 1856, toen een Poolse kleermaker, Adolf Wilhelm Krasnapolski, op het terrein een café opende. Naarmate het café in populariteit groeide, voegde hij kamers toe en bouwde het later om tot een modern hotel. Dit hotel met 402 kamers viert historisch erfgoed en moderne luxe en is een ideale verblijfplaats voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

De gerenoveerde kamers en suites van het hotel hebben een eigentijdse stijl met Anantara-accenten, terwijl ze het Nederlandse erfgoed en de beroemde grachten vieren. Daarnaast kunnen gasten slapen in de Presidential Suite en Royal Suite, die uitzicht bieden op de Dam en het Nationaal Koninklijk Paleis.

Het hotel biedt een gastronomisch restaurant, The White Room, gerund door voormalig driesterren Michelin-chef Jakob Jan Borma, dat moderne gerechten serveert met de meest verse lokale ingrediënten van Nederland. Grand Café Krasnapolski en Champagne Room, beide met direct uitzicht op de Dam, bieden klassieke gerechten met een eigentijdse twist. De bekroonde bar, The Taylor, is een eerbetoon aan de oprichter van het hotel en zijn vakmanschap.

READ  Rembrandts 'Standaardbeer', een Franse 'nationale schat', gaat naar Nederland

In overeenstemming met de wellnessfilosofie van Anantara, beschikt de nieuwe Anantara Spa over Swissline, een merk van behandelingen dat exclusief te vinden is bij Anantara Amsterdam. Daarnaast werkt de spa samen met het Nederlandse merk Hanna. Daarnaast kunnen gasten gebruikmaken van drie behandelkamers en Finse, natte en infraroodsauna’s. Het hotel heeft een fitnessruimte.

Anantara maakte zijn Europese debuut in 2017 met de opening van het Anantara Vilamoura Algarve Resort in Portugal, gevolgd door het Anantara Villa Padierna Palace Resort in Marbella, Zuid-Spanje. Het merk zet zijn expansie in Europa voort met iconische panden zoals Anantara Palazzo Nyadi Rome en Anantara New York Palace Budapest.