Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amerikaanse wet wil “de greep van Apple en Google op de applicatiemarkt breken”

De tweeledige wet die bekend staat als de Open App Markets Act valt rechtstreeks de regels aan die gelden voor Android- en iOS-winkels. Het richt zich specifiek op in-app-aankopen en het vermogen van ontwikkelaars om inkomsten te genereren met de App Store en Play Store.

Google-app op een Android-smartphone // Bron: Unsplash / Daniel Romero

Marsha Blackburn, Republikeinse senator. Richard Blumenthal, Democraat. Ze bevinden zich misschien niet in hetzelfde politieke kamp, ​​maar samen hebben ze een wet ingevoerd die de “Open App Markets Act” wordt genoemd (Wet op Open App Markets in goed Frans).

Zoals de naam al doet vermoeden, valt het rechtstreeks de applicatiedistributiesystemen aan die door beide zijn gemaakt google En Een appelZe worden beschouwd als monopolies die hun naam niet spreken.

toegeeflijk wet

de De Wall Street Journal Grote belangstelling voor deze wet. Volgens hem zal het beperkingen opleggen aanApp Winkel en verder Play Store, met name met betrekking tot de regels die ze app-ontwikkelaars kunnen opleggen.

Bron: James Yarema op Unsplash

Bron: James Yarema op Unsplash

Natuurlijk is zo’n wet vanzelfsprekend om een ​​antwoord te bieden op de debatten rond het proces. Episch versus Apple, die zich met name richtte op het vermogen van de ontwikkelaar –Epische spellen In dit geval – om in-app-aankopen aan te bieden zonder via de betalingssystemen van Apple te gaan. Google ook uitgesloten Het is een elektronisch spel Om dezelfde reden kort na Apple uit de Play Store.

Richard Blumenthal gaf als volgt commentaar op de wet die hij zojuist heeft geïntroduceerd: “Jarenlang hebben Apple en Google hun rivalen verpletterd en consumenten in het ongewisse gehouden – en enorme winsten behaald terwijl ze dienden als de vermeende filantropen van een miljardenmarkt. Deze partijdige rekening zal helpen de wurggreep op deze technische giganten te doorbreken, open de app-economie aan nieuwe concurrenten, en geven gebruikers de mobiele telefoons meer controle over hun eigen apparaten.”

Apple opmerkingen, Google zwijgt

En Apple gaf commentaar op de introductie van deze wet en beweerde dat de App Store “Het is de hoeksteen van ons werk om ontwikkelaars en klanten op een veilige en betrouwbare manier met elkaar te verbinden. Het resultaat is een ongekende motor voor economische groei en innovatie.” De implicatie: zij waren niet de enigen die er misbruik van maakten, en de groei van de App Store heeft zich ook buiten de kantoren van Apple verspreid.

READ  Apple koopt klassiek muziekplatform Primephonic

Van zijn kant heeft Google tot nu toe geweigerd commentaar te geven op dit wetsvoorstel. Reeds afgelopen juli, Mountain View . is aangevallen door 36 Amerikaanse staten Hij wordt aangeklaagd voor zijn monopolistische praktijken in de Play Store.