Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monoklonale antilichamen zijn beschikbaar gesteld in West-Indië

Het Universitair Ziekenhuis Martinique krijgt een frisse wind door een monoklonaal antilichaam. Deze nieuwe innovatieve behandeling zal mensen met comorbiditeiten of mensen met ernstige ziekten beschermen. Er wordt tot nu toe weinig vermeld, deze behandeling is vooral bedoeld voor patiënten die zojuist Covid hebben aangekondigd om ernstige vormen te voorkomen. Het moet uiterlijk 5 dagen na het begin van de symptomen worden toegediend.

Wat zijn monoklonale antilichamen?

De innovatieve behandeling die als effectief wordt beschouwd tegen het opkomende coronavirus, is gebaseerd op passieve immunologie die aan het einde van de negentiende eeuw opkwam om difterie te behandelen. Monoklonale antilichamen worden met name gebruikt om bronchiolitis bij risicovolle pasgeborenen te voorkomen en om ebola te bestrijden.

Een internationale oproep gelanceerd door immunologen

Afgelopen maart riepen Europese immunologen op een forum de Europese Unie op om massaal te investeren in monoklonale antilichamen, die volgens hen de meest effectieve behandeling vormen tegen virale varianten. De Europese Commissie zet zich in om ervoor te zorgen dat burgers snel toegang hebben tot de best beschikbare medische technologie tegen het virus.

Behandeling op maat voor patiënten met een ernstig risico om COVID-19 op te lopen

In Frankrijk is sinds 15 maart 2021 vroege toegang tot deze behandeling toegestaan ​​in een veilige omgeving om sommige patiënten te behandelen die een ernstig risico lopen om COVID-19 op te lopen. Op 6 augustus verleende de hoogste gezondheidsautoriteit toestemming voor immuungecompromitteerde patiënten.

Ze worden beïnvloed door deze behandeling, volgens het Nationaal Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen, kinderen van 12 jaar of ouder, met een hoog risico op infectie met een ernstige vorm van het Covid-19-virus, vooral als gevolg van ernstige immunosuppressie, patiënten met chronische ziekten, zoals obesitas, complexe hoge arteriële bloeddruk, diabetes, chronisch nier- of ademhalingsfalen en tenslotte voor patiënten met ongecontroleerde hiv-infectie of in het stadium van aids.

READ  Final Fantasy Pixel Remasters: Square Enix toont zijn denkwijze

Ongepaste behandeling voor intensive care-patiënten

Maar de remedie, die via infusie wordt toegediend, kan pas binnen 5 dagen na het verschijnen van de eerste symptomen worden ingenomen. Het is daarom niet geschikt voor mensen die hulp nodig hebben bij het ademen, zoals uitgelegd door professor André Capé, hoofd van de afdeling Infectieziekten van CHUM:

Dus al deze mensen zullen, als ze Covid ontwikkelen die in de eerste vijf dagen wordt gedetecteerd, baat kunnen hebben bij deze behandeling. Momenteel kunnen deze behandelingen niet worden gebruikt op de eerste hulp, omdat patiënten die op de eerste hulp aankomen mensen zijn die langer dan 5 dagen ziek zijn. Deze behandeling is bijvoorbeeld niet effectief bij mensen die zuurstof nodig hebben. Het is waarschijnlijk dat deze behandeling de komende dagen wordt uitgebreid, en dit zal afhangen van de resultaten van lopende onderzoeken. Op dit moment, als je zuurstof nodig hebt, kom je niet meer in aanmerking voor behandeling omdat het niet meer werkt, het is te laat

Uitzonderlijk gebruik van deze behandeling is in deze specifieke context toegestaan ​​en er is nog geen handelsvergunning verkregen. Als de minister van Volksgezondheid aangeeft dat er in Martinique en Guadeloupe zo’n honderd doses beschikbaar komen, kunnen indien nodig extra doses beschikbaar worden gesteld.