Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amazon plant investeringen ter waarde van 1,2 miljard euro in Frankrijk en het afsluiten van 3.000 vaste contracten

Amazon plant investeringen ter waarde van 1,2 miljard euro in Frankrijk en het afsluiten van 3.000 vaste contracten

Als onderdeel van de Choose France Summit zal de Amerikaanse gigant Amazon een investering van €1,2 miljard in kunstmatige intelligentie en logistiek aankondigen.

Het Elysee maakte zondag bekend dat de Amerikaanse gigant Amazon een investering ter waarde van 1,2 miljard euro zal aankondigen in het kader van de Choose France-top. Het voorzitterschap zei dat veel banen op het spel staan.

De Amerikaanse groep is ook van plan 3.000 vaste en directe banen te creëren. Het Elysee zei dat dit plan onder meer het versterken van het logistieke netwerk van Amazon omvat.

“Aanvankelijk kozen ze voor andere landen dan Frankrijk en waren ze overtuigd van de voortdurende vereenvoudiging en vermindering van asiel. Ons werd verteld dat de tweede investeringsfase betrekking zou hebben op de cloudinfrastructuur van Amazon, om vooral vooruitgang te boeken op het gebied van kunstmatige intelligentie.”

Kwantitatieve statistieken

De Amerikaanse reus kondigde eerder de creatie aan van 2.000 banen in 2024, waardoor het aantal vaste werknemers in het land tegen het einde van het jaar op 24.000 komt, vooral in de logistieke centra. AWS, een belangrijke dochteronderneming van de groep, genereerde in het eerste kwartaal wereldwijd 25 miljard dollar aan inkomsten en profiteert van de belangstelling van bedrijven voor computerdiensten op afstand en kunstmatige intelligentie.

In dezelfde sector zal de Amerikaanse groep IBM tegen 2025 op zijn website Paris-Saclay investeringen ter waarde van 45 miljoen euro in quantum computing (ultra-krachtig computergebruik) en zo’n vijftig werknemers aankondigen, aldus een bron dicht bij het dossier. Deze aankondigingen vormen een aanvulling op andere aankondigingen die dit weekend zijn gedaan, waaronder die van Pfizer, kmo’s of industriële bedrijven in verschillende domeinen (kunstmest, luchtvaart, nikkel, thuisrobotica, enz.).

Pascal Samama