Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze gratis optie verbetert de audiokwaliteit van gesprekken op uw telefoon

Deze gratis optie verbetert de audiokwaliteit van gesprekken op uw telefoon

Ben je die onhoorbare telefoongesprekken met een medium, gedempte en luide stem beu? Je hoeft echter alleen de gratis optie in je pakket te activeren om te genieten van geluid van hoge kwaliteit…

Wil jij in de 21e eeuw bellen met je smartphone? Al enkele jaren bieden telecomoperatoren een optie waarmee je kunt genieten van hoogwaardig geluid van je gesprekken. Afscheid van parasieten en andere franjes die het goede begrip van de gesprekspartners verstoren. Om dit te doen, vertrouwen ze op twee gerenommeerde technologieën: VoLTE en VoWifi. Achter deze snelkoppelingen bevinden zich twee kanalen waardoor geluid zich verplaatst.

Ten eerste is VoLTE (Voice over LTE) niets anders dan het 4G-netwerk dat door operators wordt ingezet. Mobiele telefoongesprekken maken dus niet gebruik van het klassieke 2G- of 3G-netwerk. De tweede, VoWifi, hanteert hetzelfde principe, maar dit keer wordt er gebeld via het Wifi-netwerk waar de mobiele telefoon op is aangesloten, thuis of bijvoorbeeld in een hotel of restaurant. In beide gevallen wordt de stem snel omgezet in datapakketten voor reizen via internet.

VoLTE en VoWifi hebben alleen maar voordelen. Ten eerste is de geluidskwaliteit van gesprekken veel hoger dan die via een standaardnetwerk. Het geluid is helder, zonder onderbrekingen of interferentie, of u nu de luidspreker en microfoon van uw smartphone of een bedrade of draadloze headset gebruikt. Bij het maken van een VoLTE- of VoWIfi-oproep wordt de internetverbinding tijdens het gesprek dus niet verloren, in tegenstelling tot traditionele oproepen. Zo kunt u met uw smartphone naar informatie op internet zoeken terwijl u in contact blijft met uw correspondent. praktisch.

READ  Frankrijk stemt ermee in de Wet op de Kunstmatige Intelligentie te ratificeren, na zeven maanden van oppositie

Het goede nieuws is dat het niet nodig is om je te abonneren op een betaalde optie om te profiteren van VoLTE en VoWifi. Als uw mobiele telefoonabonnement een datalimiet voor de internetverbinding omvat, is de kans groot dat u zonder extra kosten gebruik kunt maken van HD-telefoongesprekken. Controleer eenvoudig of de optie actief is bij uw operator vanuit uw persoonlijke omgeving. Dit is standaard het geval bij Orange, Bouygues Telecom en SFR. Met Free moet u een speciale code sturen om deze op uw lijn te activeren. En bij MVNO’s (virtuele operators zoals Auchan Telecom, NRJ Mobile, La Poste Mobile, Prixtel, Réglo Mobile, enz.) moet je vaak de klantenservice bellen om ervan te profiteren wanneer zij deze aanbieden.

Houd er terloops rekening mee dat oproepen via VoLTE of VoWifi geen invloed hebben op uw mobiele data-abonnement. Ze worden geteld als klassieke oproepen. Vervolgens moet u ook een compatibele smartphone gebruiken en profiteren van 4G- of WiFi-dekking. De overgrote meerderheid van de huidige mobiele telefoons. Tenslotte is het nodig om op de mobiele telefoon te controleren of de optie geactiveerd is in de instellingen (lees onze whitepaper). Om ervoor te zorgen dat uw VoLTE-gesprekken doorkomen, kan het niet eenvoudiger. Schakel de WiFi op uw mobiele telefoon uit en bel. Als het 4G- of LTE-pictogram weergegeven blijft, is dat goed.

Om tijdens een gesprek optimaal gebruik te kunnen maken van high-definition audio, moet uw correspondent ook over VoLTE of VoWifi beschikken. Anders wordt het geluid automatisch op de laagste kwaliteit ingesteld. Bovendien wordt het gesprek niet onderbroken als je tijdens een gesprek de verbinding met het 4G-netwerk verliest. De telefoon schakelt automatisch en zonder onderbreking over naar een 2G- of 3G-netwerk en keert terug naar de normale kwaliteit. Je ziet meteen het verschil in kwaliteit!

READ  Dit zijn de presidentiële auto's die de geschiedenis van de Vijfde Republiek zijn ingegaan