Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amadou Ba, kandidaat van de regerende coalitie voor de presidentsverkiezingen

Amadou Ba, kandidaat van de regerende coalitie voor de presidentsverkiezingen

Met onze correspondent in Dakar. Lea Lisa Westerhof

De persoon die als beste van de elf kandidaten werd geselecteerd, Amadou Ba, won uiteindelijk de race om president Macky Sall op te volgen.

Hij is de enige kandidaat voor de Banu Buk Yakar-coalitie, zo maakte de president bekend in een voorgelezen bericht van het presidentschap, waar hij zaterdagmiddag aanwezig was met alle vertegenwoordigers van de partijen in zijn coalitie.

Amadou Ba, 62, is een technocraat. Senegalezen beschouwen hem sinds september 2022 als de natuurlijke erfgenaam van Macky Sall als regeringsleider.

De natuurlijke nummer twee, ook sinds dit Tabaski-feest, waarbij het aftredende staatshoofd voor het eerst niet aanwezig was, specifiek vertegenwoordigd door zijn premier, zagen velen dit als een teken.

De heer Ba heeft een zeer nauwe band met de president. Hij was minister van Financiën, maar ook minister van Buitenlandse Zaken, wat hem een ​​zekere internationale status opleverde.

Maar het vertegenwoordigt ook een verdeeldheid binnen de partij van Macky Sall, de Alliantie voor de Republiek. Hij kreeg vooral kritiek omdat hij van begin af aan geen partijactivist was.

Daarom valt nog te bezien hoe de Benue Buk Yakar-coalitie, bestaande uit zeer verschillende partijen, deze aankondiging zal overleven. Sommige leden, zoals de socialisten, hebben al gezegd dat ze voor 2024 een eigen kandidaat willen hebben.

Nogmaals luisterenBidi Agni: “Senegalese presidenten zullen spelers zijn bij de presidentsverkiezingen”

READ  Gouverneur van New York, Andrew Cuomo, treedt af wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie