Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alle gijzelaars vrijgelaten, verdachte gearresteerd

Alle gijzelaars vrijgelaten, verdachte gearresteerd

De Nederlandse politie gaf aan dat er op zaterdag 30 maart 2024 gijzelaars waren genomen in een nachtelijk etablissement in Eide, een stad niet ver van Arnhem in het midden-oosten van Nederland.

Nadat ze vroeg in de ochtend waren gewaarschuwd, werden alle gijzelaars tegen de middag vrijgelaten en werd de verdachte gearresteerd en in hechtenis genomen, aldus de politie.

Veel wapens

De politie zei dat ze om 05.15 uur (0415 GMT) werden gewaarschuwd voor een mogelijke gijzeling in Cafe Petticoat, lokale media meldden dat er een man was ” verward” De ontploffing ging af toen het personeel na het feest aan het opruimen was.

De man was gewapend “Veel messen” Dat liet hij de gijzelaars zien, onderstreepte advocaat Martin Kunst zaterdag op een persconferentie op het stadhuis.

In tegenstelling tot wat de gijzelaars dachten, verzekerden functionarissen ook dat de zwarte tas die de aanvaller bij zich droeg geen explosieven bevatte.

De verdachte is een bekende van de politie en is al eerder veroordeeld wegens bedreigend gedrag. Martin Kunst zei dat er een onderzoek loopt naar zijn motivaties en zijn psychologische toestand.

Geen terroristische motivatie

Huizen rondom het gebied waar de gijzelaars werden meegenomen, werden geëvacueerd, terwijl winkels in het stadscentrum werden opgeroepen hun deuren te sluiten om drukte te voorkomen. Er werd een grote politiemacht ingezet. Een Nederlandse equivalent van GIGN bezocht de locatie, evenals een team gespecialiseerd in mijnopruiming.

Uren nadat de gijzeling begon, werd de eerste groep van drie vrijgelaten, met beelden van de publieke zender. ons Toont mensen die het gebouw verlaten met hun handen in de lucht. Een vierde gijzelaar werd kort daarna vrijgelaten. Volgens ambtenaren is er geen reden tot vermoeden “Terroristische bedoelingen” Voor deze aanval.

READ  Het oudste deel van Nederland is 420 miljoen jaar oud en vind je in Zeeland