Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aline: De familie van Celine Dion haatte de film van Valerie Lemercier

“Ik hoop dat je de zorg ziet die we allemaal hebben gegeven om hulde te brengen aan haar.” Op TV Quebec op zondag maakte Valerie Lemercier duidelijk dat ze de productie wilde, met “Allen”Ontroerend en grappig als Celine Dion. In de ogen van degenen die dicht bij de ster staan, ontbreekt hij. “Ik herken de taal niet, ik herken mijn familie niet, ik herken onze roots niet”, zei Claudette Dion, de zus en meter van de ster.

Gasten van een populaire talkshow in Quebec op Nouveau TV, Claudette en Michel Dion, hekelden “humor die niet voorbijgaat” en scènes die “te ver gaan”. Valerie Lemercier “Het was een bad trip tegen de achtergrond van Celine’s leven!” Claudette Dion bekritiseerde. “Mijn moeder sprak nooit op die manier tegen Rene, en Celine wilde nooit iets. We zien eruit als een bende (Noot van de redactie: de band) boos”, merkte ze op.

De film is geregisseerd en gespeeld door Valérie Lemercier, gebaseerd op het leven van de Canadese zangeres. Het vertelt het verhaal van Alain Dio, een zangeres uit Quebec die dankzij haar uitzonderlijke stem de status van superster verwierf. “De film die we zagen, Claudette en ik, is niet precies wat we dachten”, antwoordde Michel Dion, die Celine Dion 30 jaar als theaterregisseur vergezelde op tournee.

“Onhandige productie” en een “nul” toon

Ook Michel Dion hekelde de feitelijke onjuistheden. Dit zijn details die iedereen kent. Er waren veel biografieën, documentaires en dvd’s’, zei hij. Dus, lijst JournalistiekCéline Dion, de homo-make-upartiest, verdwaalde nooit in haar huis in Las Vegas, stapelde suikerzakjes in haar tas en liep nooit langs een familieraam in haar trouwjurk…

READ  Cyril Hanouna en historici bespotten de "vader" van Guillaume Genton, die een schandaal veroorzaakte voor netizens

Op zondag zei Valerie Le Mercier ook dat ze hoopt op haar film: “Op een dag zul je het zien (Celine Dion) en je zult haar gelukkig maken.” Niemand weet nog of Celine Dion hem zal zien, terwijl hij donderdag in Quebec vertrekt. De familie Dion is niet de enige met reserveringen in Quebec. De journalist van La Presse, die de film op de show kon zien, stenigde hem. “Het is een gênante productie”, schrijft hij, waarbij hij vooral de toon van Valérie Lemercier aan de kaak stelt, die “nul en incongruent is onder alle spelers uit Quebec.” “La Alain Due van Valerie Lemercier is een verkorte versie van de echte Celine”, vervolgt de journalist.

In Frankrijk heeft de film al zo’n 900.000 opnames behaald na twee weken op de schermen op de tweede plaats aan de kassa. Afgezien van Valérie Lemercier, werd de film, die afgelopen juli buiten competitie werd vertoond op het filmfestival van Cannes, opgenomen met een exclusieve cast uit Quebec. Het vertrek van de familie Dion bleef niet zonder gevolgen. Volgens de Quebecse pers annuleerde Valerie Lemercier haar deelname aan de show “La Semaine des 4 Julie”, omdat de familie Dions kritiek had op de film. De presentator van de talkshow klaagde Soleil : “Dit is de eerste keer in mijn carrière dat een sollicitatiegesprek is afgezegd.”