Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Airbnb heeft 240.000 reserveringen geblokkeerd om geheime feestjes te vermijden, waaronder 4.000 in Bordeaux

240.000 reserveringen “geblokkeerd of doorgestuurd” door Airbnb in één jaar tijd in Frankrijk, om illegale feesten tijdens de pandemie te bestrijden

Toeristisch verhuurplatform Airbnb heeft dinsdag aangekondigd dat het pogingen heeft “geblokkeerd of omgeleid” om meer dan 240.000 mensen in Frankrijk in één jaar te boeken, in overeenstemming met zijn vrijwillige toezegging om illegale feesten te vermijden.

Met de Covid-19-crisis werd de site in augustus 2020 uitdrukkelijk verboden en “tot nader order” feesten en andere evenementen organiseren bij alle Airbnb-accommodaties. De capaciteit is ook beperkt tot 16 personen.

4000 reserveringen in Bordeaux

Sindsdien verbiedt het platform automatisch volledige accommodatiereserveringen voor gebruikers onder de 25 jaar met minder dan drie positieve beoordelingen, wanneer de reserveringsplaats dicht bij hun huis is.

Airbnb zei dat het nabijheidscriterium opzettelijk geheim wordt gehouden om te voorkomen dat sommige gebruikers het omzeilen.

In een persbericht waarin de maatregel wordt gemeten, schat het platform dat “bijna 53.000” mensen werden verhinderd een reservering te maken in Parijs vanwege dit apparaat, “meer dan 7.000” in Marseille en “meer dan 4.000” in Bordeaux.

De accounts van getroffen klanten worden echter niet geblokkeerd, zei Airbnb, dus niets weerhoudt hen ervan om afgelegen accommodaties of een privékamer te boeken.

Het systeem maakt deel uit van een reeks toezeggingen die Airbnb afgelopen februari heeft gedaan, nadat minister van Volkshuisvesting Emmanuel Wargon, verenigingen van lokale autoriteiten en 30 steden een “routekaart voor gemeubileerde toeristische accommodaties” hadden ontwikkeld voor een betere regulering van de sector.

Naast de al bestaande hulpdienst, waarmee buren het platform online kunnen alarmeren bij geluidsoverlast of feesten.

READ  Oxford en AstraZeneca beginnen met testen van bètavariant vaccin

Toen er contact werd opgenomen, wilde Airbnb het jaarlijkse aantal platformreserveringen in Frankrijk niet geven.