Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Air France verliest zijn troon aan Volotea in Frankrijk

Air France verliest zijn troon aan Volotea in Frankrijk

gepubliceerd

Videolengte: 1 minuut.

Frankrijk 2
Artikel geschreven door

Frankrijk 2 – PL.Monnier, LA.Delaune, C.Rigeade, S.Compan, A.Crunchant, R.Guillon, A.Bouville, B.de Saint Jore

Frankrijk Televisies

Het nationale embleem van Air France is niet langer het eerste in Frankrijk. De luchtvaartmaatschappij is ingehaald door Volotea, een Spaanse lowcostmaatschappij die meer binnenlandse bestemmingen aanbiedt.

Velen weten het niet NeeI SHij is de vliegtuigen noch zijn naam. De Spaanse lagekostenmaatschappij domineert echter het Franse luchtruim, met 61 binnenlandse routes vergeleken met 58 voor Air France. Op de verbinding Parijs-Tarbes, VoloteHet verving het Franse bedrijf. Voor een enkele reis is de minimumkost 45 euro. Sinds de komst 11 jaar geleden heeft Volotea een strategie gevolgd om grote steden te verbinden die Air France was vergeten en verwaarloosde ten gunste van treinen.

Verminder reistijd

Nantes-Montpellier doet er 1 uur en 20 over met het vliegtuig vergeleken met zeven uur met de trein. Hetzelfde voorbeeld kan worden toegepast op Bordeaux en Straatsburg, waar het 1 uur en 35 uur per vliegtuig duurt in vergelijking met vijf uur per trein. “Ze zijn erin geslaagd een plek te vinden waar ze erg selectief zijn. Dat is waarom Ze gingen eerst in termen van het aantal geopende lijnen, maar niet noodzakelijkerwijs in termen van verkeer.”legt Xavier uit Titelman, een luchtvaartadviseur. Maar kritiek is er nog steeds, met name vanwege te veel grote vertragingen.