Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Giorgia Meloni neemt “volledige verantwoordelijkheid” voor bankenbelastingen

Giorgia Meloni neemt “volledige verantwoordelijkheid” voor bankenbelastingen

Vorige week verraste de Italiaanse regering met de aankondiging van een uitzonderlijke belasting op bankwinsten.

Giorgia Meloni, voorzitter van de Italiaanse Raad, zei maandag dat zij “volledige verantwoordelijkheid” draagt ​​voor het besluit van de Italiaanse regering vorige week. Een belasting opleggen aan Italiaanse banken uitzonderlijk voor hun verdiensten. In een persinterview Italiaanse Corriere della SeraEn La republikein En geen stempelGiorgia Meloni benadrukte dat de belasting een “gevoelige kwestie” is en niet strafbaar is.

“Ik zou het opnieuw doen. Omdat ik geloof in het juiste doen”, zei Giorgia Meloni, benadrukkend dat het een beslissing was die ze “in haar eentje” nam.

Spot meting

Het Italiaanse ministerie van Economische Zaken verduidelijkte dat de belasting van 40% op de winst van banken een eenmalige maatregel was en niet meer dan 0,1% van hun totale activa zou vertegenwoordigen. Het besluit om deze belasting op te leggen werd genomen toen de banken de afgelopen maanden stijgingen van hun verkopen registreerden als gevolg van de renteverhoging waartoe de Europese Centrale Bank had besloten om de inflatie te beteugelen.

Verklaring van de belastingfactuur Hij had de banksector op de aandelenmarkt van streek gemaaktVooral in Milaan.

De belangrijkste artikelen

READ  Direct - Elon Musk zou op zoek gaan naar een opvolger aan het roer van Twitter