Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Air Algerie verdubbelde de twee luchtvaartmaatschappijen, Air France en Transavia

Air Algerie verdubbelde de twee luchtvaartmaatschappijen, Air France en Transavia

Air France en haar dochteronderneming goedkoop Transavia verdient veel meer geld dan de nationale luchtvaartmaatschappij van Algiers, dankzij de gedeeltelijke heropening van de grenzen die sinds 1 juni 2021 van kracht zijn. Zo verdubbelen de twee Franse maatschappijen de Algerijnse luchtvaartmaatschappij.

Sinds de gedeeltelijke heropleving van internationale vluchten en vooral de toename van het aantal vluchten op 28 augustus, maken Air France en Transavia aanzienlijke winsten dankzij hun lijnen tussen Frankrijk en Algerije. In tegenstelling tot Air Algerie, dat niet over de middelen beschikt om zijn Franse concurrenten te doen.

De grote luchtvaartmaatschappijen die Air France en Transavia gebruiken om Air Algerie te omzeilen

In feite gebruiken beide bedrijven uit de hele Middellandse Zee grote vliegtuigen voor hun diensten met Algerije. Het werkt met Boeing 777-300’s met een capaciteit van 468 tot 472 stoelen in plaats van de gebruikelijke mid-range A320 en B737 met minder dan 200 stoelen. Dit zijn meestal langeafstandsvliegtuigen bedoeld voor vluchten naar Martinique, Guadeloupe en het eiland Réunion.

Er moet echter worden opgemerkt dat Air France deze strategie heeft gebruikt sinds de heropening van de Algerijnse grens in juni. Vooral omdat de vraag enorm was – en nog steeds is, vooral met het ongeduld van Algerijnen in Frankrijk om terug te keren naar Algerije om hun families te zien. Maar Transavia gaat pas vanaf 5 oktober vluchten met B777’s uitvoeren.

Deze situatie is een enorme zegen voor deze twee bedrijven, aangezien de Algerijnse autoriteiten het aantal vluchten hebben beperkt, maar niet het aantal passagiers. De sterke vraag, die kenmerkend is voor de lijnen tussen Algerije en Frankrijk, moedigde Air France en Transavia aan om grote vliegtuigen te gebruiken, die altijd op volle capaciteit vliegen.

READ  Bitcoin, diem, NFT, metaverse...: wat te verwachten voor cryptocurrencies in 2022?

Air Algerie heeft niets te concurreren met Air France KLM

Deze situatie lijdt onder Air Algerie, dat geen grote luchtvaartmaatschappijen in zijn vloot heeft. Het grootste vliegtuig van Air Algerie heeft een capaciteit van 262 zitplaatsen. Ze concurreren dus verre van met Franse concurrenten. Vooral omdat Air France voor sommige retourvluchten tickets aanbiedt tegen zeer hoge prijzen, die kunnen oplopen tot 1200 euro. Dit verzacht de effecten van de gezondheidscrisis op de cashflow van het bedrijf.