Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google stopt met de lancering van zijn bankaanbod

De Californische reus krimpt, terwijl het aanbod van online financiële diensten explodeert.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Twee jaar werk afgerond. Google heeft de lancering van zijn eigen bankaanbod opgegeven op een moment dat het aanbod van online financiële diensten toeneemt, zei een AFP-woordvoerder op vrijdag (1 oktober) en bevestigt informatie van De Wall Street Journal.

“We veranderen onze aanpak om ons eerst te concentreren op het leveren van digitale diensten aan banken en andere financiële dienstverleners in plaats van deze diensten zelf te leveren.”, legt een woordvoerder van Google, een dochteronderneming van de Alphabet-groep, uit.

Het concept, Plex genaamd, is in samenwerking met de Amerikaanse bank Citigroup twee jaar in ontwikkeling geweest. Voor Google ging het er niet om een ​​volwaardige bank te worden, maar om als interface te dienen met bestaande instellingen, zoals Citi.

Plex-accounts worden gesynchroniseerd met de Google Pay-app, waarmee je daadwerkelijk met je smartphone kunt betalen, en het idee is om een ​​praktische, eenvoudige en aantrekkelijke app aan te bieden. volgens De Wall Street JournalOngeveer 400.000 mensen schreven zich in voor de wachtlijst van Plex.

READ  De migraties van Freebox Delta Pop lopen weer bijna stil