Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

AdBlue raakt op, richting de ineenstorting van de toeleveringsketens

Dit is een artikel uit de verre landen van Olaf de Grote.

Voor degenen die geen cultuur hebben en de literatuur van mij, Asterix, niet beheersen, weet dat daar geen anti-Duits racisme is!

Olaf Grosbaff is de leider van de Normandische krijgers. Een ambitieuze leider die alles wil weten! Op zoek naar het geheim van de angst die vleugels geeft, reist hij met zijn beste troepen naar Gallië. Gebrek aan geluk zal in ruil daarvoor op het bot vallen… het bot van Idéfix het hondje Obélix en op de Asterix! Als econoom op de Normandische zolder is Olaf Grossbaff een klassieker, dus als Duitse mammoeten Olaf heten…kom, boem, Grosbaff!

Kortom. Dat is wat onze officiële correspondent, onbeschofte kameraad Kristof, ons vertelt, en het is niet geweldig, want er is geen AdBlue en geen vrachtwagen. Er zijn geen draaiende vrachtwagens, geen eten en geen heerlijk eten in de schappen! En als de planken leeg zijn, huilen de buiken van de honger!

AdBlue raakt op: supermarktschappen zijn binnenkort leeg?

Zonder AdBlue kunnen vrachtwagens niet rijden. Maar in de nasleep van de energiecrisis stortte de productie in Duitsland in en begonnen de voorraden op te raken.
Duitse transportbedrijven staan ​​al onder grote druk door een tekort aan chauffeurs en een stijging van de dieselprijzen. En nu lijkt het chronische tekort aan AdBlue, het mengsel van ureum en gedeïoniseerd water dat de stikstofoxide-emissies van dieselmotoren neutraliseert, alleen maar erger te worden.

Duitse vervoerders hadden geen voorraad van deze vloeistof meer, en SKW Stickstoffwerke Piesteritz, een van Duitslands grootste leveranciers van AdBlue, stopte de productie in augustus volledig. Wittenberg in Saksen rechtvaardigde deze beslissing door de gasprijs te verhogen. (Opmerking van de tegenpartij: een volledige stop betekent vaak een laatste stop.)

READ  Joe Biden belooft het vuur te blussen en de verantwoordelijken te straffen

Dirk Engelhardt, voorzitter van de Federal Freight Forwarding, Logistics, and Disposal Association (BGL), zegt dat AdBlue geen bedrijven meer heeft. De vrachtwagens kunnen niet meer rijden. “Er zal een publieke verontwaardiging zijn wanneer toeleveringsketens instorten en winkels leeg raken”, citeerde de Financial Times de Financial Times.

Slachtoffers van duur gas

De Duitse economie stevent af op een recessie, gebukt onder de ernstigste energiecrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. De verschuiving van Duitsland van Russisch gas heeft de prijzen vier keer hoger dan een jaar geleden. Dus sommige energie-intensieve hulpprogramma’s werken niet meer.

Een van de bekendste slachtoffers van dure gassen is SKW Piesteritz. Toegegeven, een van de twee installaties is op een lager niveau opnieuw opgestart, maar de tweede is nog steeds buiten dienst. “Als we de productie hadden voortgezet, hadden we een verlies van 100 miljoen euro per maand geboekt”, legt woordvoerder Christopher Profitlich uit.

De sluiting van SKW heeft al een grote impact gehad op de aanvoer van kunstmest naar Duitse boerderijen en veroorzaakte problemen voor slachthuizen, conservenfabrieken en brouwerijen die afhankelijk zijn van koolstofdioxide – een bijproduct van ammoniak – dat SKW produceert.

Maar een scherpe daling van de AdBlue-productie zou nog grotere economische gevolgen moeten hebben.

Charles Sannat

“Dit is een ‘journalistiek’ artikel, d.w.z. geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf daarna wordt gereproduceerd. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en ruwe en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft. Dank u voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »

De bron is hier Deutsche-wirtschafts-nachrichten

READ  Ericsson heeft in de Verenigde Staten een boete gekregen van meer dan 200 miljoen dollar wegens een corruptiezaak in Irak