Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aanstaande opening van een state-of-the-art centrum met historische collecties in Nederland

Minister van Cultuur Ingrid von Engelshoven zal maandag (13 september) een nieuwe ultramoderne faciliteit lanceren die duizenden kunstwerken en objecten zal huisvesten die zijn opgeslagen in de opslagruimten van vier van ’s werelds meest waardevolle musea. Waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, Nederland.

Het nieuwe Collecticenter Nederland (CCNL), dat in 2018 is gestart met de bouw in Amersford, het centrum van Nederland, krijgt vier nationale collecties. ‘Toevluchtsoord onder één dak vertegenwoordigt het fysieke geheugen van Nederland’Dat meldt Rijksmuseumdirecteur Taco Dibbits woensdag in een verklaring.

De half miljoen stukken verzameld in dit centrum, dat geen museum is, zijn op afspraak toegankelijk voor onderzoekers of personen die een bijzondere interesse tonen in de daar geplaatste stukken.

CC NL “Toont ongekende geweldige collecties”uitgelegd Taco’s De echte grot van Ali Baba, het centrum met vierenhalf voetbalvelden, het Nederlands openluchtmuseum in Arnhem en zo’n 500.000 stukken uit de reservaten en pakhuizen van het Rijksmuseum. Lou Palace en het Nederlands Instituut voor Cultureel Erfgoed, gevestigd in Amersford, profiteren van geavanceerde technologieën op het gebied van energie-efficiëntie.

Het openluchtmuseum toont het pre-landelijke leven met zijn boerderijen, molens of werkplaatsen. “De verzameling collecties (op dezelfde plek) zit nu met koninklijke wagens en boerenwagens.Taco Dibits wees erop.

Curatoren werken aan hun intrede in het nieuwe Amersford Art Centre in Nederland op 7 september 2021 (CLEMENCE OVEREEM / AFP)

Het centrum herbergt waardevolle kunstwerken en de versierde troon van koning Willem II der Nederlanden. Gebouwd in 1913, was het 5,4 meter hoge vatelement het grootste en leed ernstige schade voordat het werd hersteld tijdens de catastrofale overstromingen van 1953.

Tot de stukken die in de CC NL worden bewaard, behoren een oude stoommachine van ruim zeven ton en het werk van de Nederlandse stillevenmeester Matthias Vidus (17e eeuw).

Het gebouw gebruikt zonne-energie en regenwater voor toiletten, vertelde bedrijfsleider Wim Hoben aan AFP.

Het vervoeren van goederen door heel Nederland was een echte logistieke uitdaging, met in totaal 869 zware vrachtwagens. “Dit is een echt avontuur”, aldus Wim Hoben. Het Rijksmuseum meldt dat de bewaarcondities van de producten in hun oorspronkelijke bedrijven niet meer voldoen aan de hedendaagse normen.

Wim Hoben merkte op dat de energiekosten voor verwarming of koeling hoog en moeilijk toegankelijk zijn.

READ  Wereldwijd -2022. Turkije hangt, Rusland is verslagen, België en Nederland hebben lol