Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aandelen herstelden na de slechtste sessie van het jaar

De Europese effectenbeurs opent steeds meer haar deuren

De Europese effectenbeurs opent steeds meer haar deuren

PARIJS (Reuters) – De belangrijkste Europese aandelenmarkten begonnen dinsdagochtend te herstellen, waarbij enkele zware verliezen die de vorige dag waren geleden werden gecompenseerd door de vrees dat een piek in COVID-19-gevallen het economisch herstel in gevaar zou kunnen brengen.

In Parijs steeg de CAC 40 met 1,33% tot 6379,91 punten om 07:45 GMT na een verlies van 2,54% de vorige dag, de grootste dagelijkse daling sinds eind oktober, onder 6.300 punten.

In Frankfurt won de Dax 0,99% en in Londen steeg de FTSE met 1,23%.

De EuroStoxx 50 Index voor de eurozone is 1,16% gestegen en de FTSEurofirst 300 Index is 1,09% gestegen.

De Stoxx 600 Index is 1,03% gestegen na de grootste daling van één sessie (-2,3%) sinds 21 december op maandag.

In tegenstelling tot maandag stonden alle sectorindices hoger in de vroege handel. De divisie Basic Resources, de grootste sectorale stijging, herstelde 1,78% na een daling van 3,84% de vorige dag.

Mijnbouwbedrijven BHP en Anglo American wonnen respectievelijk 1,96% en 1,71% na publicatie van productiecijfers.

Aan de top van de CAC 40 is Alstom met 3,61% gestegen na een omzet in het eerste kwartaal van € 3,7 miljard, een stijging van 146% zoals gerapporteerd, en een vraagniveau van € 6,4 miljard.

Rémy Cointreau won slechts 0,50% na meer dan een verdubbeling van het kwartaalomzetvolume, gedreven door de heropening van bars en restaurants in Europa en een sterke vraag in China en de Verenigde Staten.

De Zwitserse bank UBS steeg 4,57% na een hoger dan verwachte kwartaalwinst. Het volgt in zijn kielzog rivaal Credit Suisse, met een stijging van 1,8%.

READ  Jeff Bezos en Richard Branson mogen zichzelf geen 'astronauten' noemen

In het rood op de Stockholm Stock Exchange, Volvo verliest 4,23% na een lager dan verwachte bedrijfswinst en Electrolux zakte 8,71% na waarschuwing dat leveringsproblemen een grotere impact zullen hebben in het tweede kwartaal.

(Rapportage door Laetitia Volga, redactie door Jean-Michel Bello)