Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

70 medailles voor de Blues, een realistisch doel?

70 medailles voor de Blues, een realistisch doel?

Thomas Seneke, Media 365: Geplaatst op dinsdag 14 maart 2023 om 20:37 uur.

Als het Franse team binnen 500 dagen thuis met zo’n totaal wordt versierd, zal het een echt succes zijn, aangezien de Blues hun hongerige record uit Tokio in 2021 meer dan zullen verdubbelen. Claude Onesta brengt de nummers uit.

Sinds 2019 leidt Claude Onesta de High Performance Unit van het National Sport Agency, die speciaal werd gelanceerd door Laura Flessel (premier van Sport in de eerste regering van Emmanuel Macron) voor Parijs 2024. De resultaten waren niet helemaal op hetzelfde niveau in Tokio , op zijn zachtst gezegd, met een mager totaal van 33 medailles. Maar voor de grote vergadering thuis schieten de ambities de kop op en is er vanaf het begin een zekere druk aanwezig.

Onesta “identificeerde 107 mogelijke medailles”

De voormalige multi-medaillecoach van de Blues in handbal “heeft 107 mogelijke medailles geïdentificeerd en 90 voor de Paralympische Spelen”, volgens zijn eigen berekeningen gerapporteerd door Ouest-France: “Dit is geen droom. Daarom hebben we atleten geïdentificeerd die zal in de twee jaar voorafgaand aan Parijs 2024 het podium van de Wereldkroning hebben bereikt of als vierde en zesde zijn geëindigd.” Volgens de insteek van Onesta en ANS, die ook de insteek is van onze traditioneel beste Europese concurrenten in het medailleklassement tijdens de afgelopen Olympische Spelen, was het nodig om ons te focussen op de elite en te stoppen met iedereen dezelfde kansen te geven. “Deze zeer algemene behandeling van onze atleten komt niet overeen met de realiteit van wat nodig is.”

READ  Nieuwe Europese kroon voor Adam Siaw Hime Fa, Lyon, Toulouse en UBP schitteren en de Hand Blues stellen teleur... Sportsamenvatting van het weekend

in Tokio, Groot Brittanië (65 medailles), W.MItalië (40), fDuitsland (37) of Holland (36) Ze hadden allemaal een betere staat van dienst dan Frankrijk. Netwerken, menselijke montage, overwinningscultuur, buitenlandse ervaring, structuren: dit zijn de sleutelwoorden die Onesta heeft gebruikt om de nieuwe strategie 500 dagen na Parijs 2024 uit te leggen. slechts 49% tussen medailles wereldwijd en olympisch. “Aan de andere kant, als we dat percentage naar 70% kunnen krijgen, zouden we rond de 70 Olympische medaillewinnaars moeten zijn.” Wat inderdaad zeer gewaardeerd zou worden.