Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

70% daling in bioscoopbezoek is een ‘ramp’, zegt SACD-regisseur

“Het is een ramp. In de bioscoop is er, in tegenstelling tot liveshows, een systeem voor het tellen van theaterkaartjes en het is direct, en de afname in opkomst als gevolg van de gezondheidskaart wordt geschat op ongeveer 70%”, betreurt France Info Pascal Rogaard, algemeen directeur van SACD (Society of Theatre Authors and Composers). Bioscopen en distributeurs lanceerden op vrijdag 23 juli een hulpoproep naar aanleiding van de invoering van de gezondheidskaart in cultuur- en uitgaansgelegenheden, waardoor hun bezoekersaantallen sinds woensdag daalden. ‘Enorm plan voor distributie’ Geclaimd door de National Federation of Film Publishers (FNEF) die de belangrijkste Franse distributeurs verenigt – Gaumont, Universal Pictures, Studiocanal, enz.

>> Gezondheidswet: Senaat heft verplichte isolatie op. ons leven voortzetten

franceinfo: Hoe is de situatie in de bioscopen sinds de gezondheidsvergunning woensdag werd ingevoerd?

Pascal Rugard: Het is een ramp. In de bioscoop is er, in tegenstelling tot liveoptredens, een systeem om theaterkaartjes in realtime te tellen, en de afname van het aantal bezoekers als gevolg van de gezondheidskaart wordt geschat op ongeveer 70%. Ik weet niet of het de hele week zal duren, maar het is een ramp voor de films die al zijn vertoond en de films die worden vertoond, hoewel sommige films je misschien leuk vindt Camelot Succes bijvoorbeeld.

Waar vraag je naar? Wilt u deze verplichting opheffen?

Het is heel simpel. Vandaag vragen we om behandeld te worden zoals iedereen, dat wil zeggen als bars, restaurants en andere activiteiten. Sinds de regering heeft besloten, door een eerdere wet toe te passen die spreekt over bijeenkomsten van groot belang, wordt de gezondheidskaart onmiddellijk toegepast op film en theater, waardoor er geen tijd overblijft voor aanpassing en onderwijs, in tegenstelling tot andere activiteiten die onder de wet zullen vallen. dat ter discussie staat (een wetsvoorstel “Betreffende de aanpassing van onze instrumenten voor gezondheidscrisisbeheersing”, in behandeling bij de Senaat). Dus in zekere zin hebben we culturele plaatsen gegijzeld om te zeggen: “Kijk, je kunt niet naar de film gaan, je kunt niet naar het theater als je je niet laat vaccineren”, terwijl het nodig was om deze te plaatsen. culturele plaatsen op gelijke voet met alle andere plaatsen. En wat in feite het gevaarlijkst is, is dat bioscoopexploitanten en eigenaren van bioscopen in hun geheel het idee van gezondheid helemaal niet afwijzen en zelfs leraren van de gezondheidscorridor kunnen zijn. Maar hier wordt de cultuur echt gegijzeld.

READ  Hij vond een cheque van 4,6 miljoen euro op naam van Haribo, vernietigde die en kreeg… snoepjes als dank

Maar niet om de cultuur te straffen, want we hebben te maken met een nieuwe golf van deltavariabelen, nietwaar?

Is dit correct ? Nou, je kunt niet naar de film gaan, maar je kunt wel naar nachtclubs, toch? Culturele plaatsen zijn erkend als volkomen veilige en beschermde plaatsen. Terwijl de overheid zegt dat je naar de film kunt gaan zonder een masker te dragen, vertellen de exposanten zelf het publiek dat het beter is om het te houden. De president van de republiek heeft aangekondigd dat jonge mensen gevaccineerd moeten worden, en we veranderden onze mening en stelden het uit. Het blijft tenslotte allemaal improvisatie. De overheid verwart snelheid en urgentie.