Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

6 vragen die je jezelf moet stellen voor een 100% effectief dieet

Uw succes bij het afvallen hangt grotendeels af van uw bereidheid om de uitdaging aan te gaan. Als u de sprong waagt voordat u er klaar voor bent, kan uw programma voor gewichtsverlies bij de eerste hindernis mislukken.

Weten dat je veranderingen in je leven moet aanbrengen en ze daadwerkelijk laten gebeuren, zijn twee verschillende dingen.

Gebruik deze vragen om uw bereidheid om af te vallen te beoordelen.

Ben je enthousiast om op lange termijn veranderingen in je levensstijl aan te brengen?

Succesvol gewichtsverlies hangt af van het maken van permanente veranderingen in levensstijl, zoals het eten van gezond, caloriearm voedsel en het opnemen van lichaamsbeweging in uw dagelijkse routine. Dit kan een aanzienlijke afwijking van uw huidige levensstijl betekenen.

Mogelijk moet u uw dieet herzien om bijvoorbeeld meer volle granen, fruit en groenten te eten. Het eten van een verscheidenheid aan gezond voedsel zal belangrijk zijn. Je zult ook tijd moeten vinden voor, idealiter, minstens 30 tot 45 minuten fysieke activiteit – of meer – op de meeste dagen van de week.

Vind je motivatie en concentreer je erop.

Je ware motivatie is de beste garantie op succes, maar wat is het? Om deze wijzigingen door te voeren, moet u zich eerst afvragen waarom u wilt afvallen. Al deze wijzigingen zijn voor:

  • genieten van een betere gezondheid,
  • Beter kijken
  • Je voelt je beter over jezelf
  • betere vorm
  • Begin een nieuw liefdesverhaal

Heb je iets in je leven geïdentificeerd dat je zou kunnen afleiden van je doel om af te vallen?

Als je de grote gebeurtenissen van het leven, de uitdagingen die daarmee gepaard gaan, de stress van reizen, de ziekte of het lijden van financiers niet het hoofd kunt bieden, kun je niet anders dan herstellen van de gewoonte om te herstellen van regelmatige lijners en je tijdelijke consacré in l ‘Fysieke activiteit. Misschien is het het beste om te wachten tot het juiste moment om aan een programma voor gewichtsverlies te beginnen om het risico op mislukking als gevolg van te zware externe factoren te verminderen.

READ  Ibuprofen zal uw Covid-19-infectie uiteindelijk niet verergeren

Heb je een reëel beeld van hoeveel gewicht je gaat verliezen en hoe snel?

Het bereiken en behouden van een gezond gewicht is een levenslang proces. Begin met ervoor te zorgen dat uw doel voor gewichtsverlies veilig en realistisch is, zoals het verliezen van 5% van uw huidige gewicht.

Streef ernaar om 0,5 tot 1 kilo per week af te vallen totdat je je doel hebt bereikt. Dit betekent dat je 500 tot 1.000 calorieën meer verbrandt dan je elke dag binnenkrijgt, via een dieet en lichaamsbeweging.

Je kunt sneller afvallen als je je gewoonten drastisch verandert. Pas echter op. Drastische, niet-duurzame veranderingen zullen op de lange termijn waarschijnlijk niet effectief zijn.

Heeft u emotionele problemen met betrekking tot uw gewicht opgelost?

Emoties zijn vaak verweven met eten. Woede, stress, verdriet en verveling kunnen allemaal leiden tot emotioneel eten. Als u een voorgeschiedenis van eetstoornissen heeft, kan afvallen moeilijker zijn.

Identificeer emotionele problemen die verband houden met eten om je voor te bereiden op de uitdagingen.

Heb je steun om je heen?

Elk programma voor gewichtsverlies kan een uitdaging zijn. Je kunt momenten van verleiding of frustratie ervaren. Het kan helpen om iemand in de buurt te hebben die je aanmoedigt. Als je geen vrienden of geliefden hebt waarop je kunt rekenen voor positieve hulp, overweeg dan om lid te worden van een ondersteuningsgroep voor gewichtsverlies.

Als u uw inspanningen om af te vallen voor uzelf wilt houden en er niemand over wilt vertellen, zal dat veel moeilijker zijn. Maar misschien ben je er klaar voor om de verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen: regel daarna dates met jezelf. Met een profiel:

  • Regelmatige gewichtstoename
  • Houd uw dieet in de gaten
  • Volg uw fysieke activiteit
READ  Ongeveer een miljoen keer snellere computers?

Heb je de uitdaging om af te vallen echt geaccepteerd?

Als je geen positieve houding hebt ten opzichte van afvallen, ben je er misschien nog niet klaar voor. En als je bang bent voor wat er gaat gebeuren, zul je waarschijnlijk excuses vinden om van het goede spoor te raken.

Probeer in plaats daarvan op een leuke manier naar je nieuwe levensstijl te kijken en blijf positief. Concentreer u op hoe goed u zich voelt als u actiever bent of minder weegt. Stel je voor dat je onderweg alle successen viert, of het nu gaat om het genieten van een nieuw gerecht, het voltooien van een nieuwe training of het verliezen van je eerste gewicht.

Als u ja hebt geantwoord op de meeste of alle vragen

Misschien bent u klaar om veranderingen in levensstijl aan te brengen die permanent gewichtsverlies ondersteunen. Begin vandaag nog met gezond eten en regelmatig bewegen!

Als je denkt dat je hulp nodig hebt, ga dan naar een diëtist of doe mee aan een gerenommeerd afslankprogramma. Als u een aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen heeft, kunt u er baat bij hebben om contact op te nemen met een obesitastherapeut of -specialist.

Als u op meer dan één vraag “nee” hebt geantwoord

Misschien ben je nu nog niet klaar om aan een afslankprogramma te beginnen, en dat is oké. Ontdek wat je tegenhoudt en confronteer die obstakels.

Overweeg de hulp in te roepen van een professionele tracker voor gewichtsverlies om u te helpen bij het omgaan met eventuele wegversperringen. Beoordeel vervolgens opnieuw hoe goed u bent voorbereid op uw programma voor gewichtsverlies, zodat u zo goed mogelijk van start kunt gaan.

READ  Het historische tekort aan wiskundeleraren

Klaar voor de start, af

Als u niet alle vragen met ja of nee kunt beantwoorden, maar u zich over het algemeen positief en zelfverzekerd voelt over uw antwoorden, overweeg dan om nu te beginnen.

Je hebt misschien geen definitieve antwoorden in het leven. Laat dit u niet beroven van een kans om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie de mening van een gezondheidsprofessional niet vervangen.