6 Nations U20 – Voor Les Bleuets is hun beste aanval hun verdediging

6 NATIES U20 – Les Bleuets toonden de manier om het op te nemen tegen hun ouderen. Tegen Engeland was Frankrijk gewoon voorbeeldig in een grotendeels logische overwinning met de aanvalsbonus 42 tegen 7. In de nasleep van hun voorwaartse dominantie werden ze meegesleept door een ontembare verdediging.

114 tackles gemaakt, 12 gemist. Hier zijn de indrukwekkende statistieken die grotendeels de overwinning van Frankrijk in Engeland verklaren met 42-7. In de tweede helft stonden de Blueberries bovenaan en keerden ze bijna het verloop van de wedstrijd om omdat ze in het nauw zouden worden gedreven door de Engelse aanval. 40 minuten later op het aanrecht? Er werden geen punten toegekend en hij scoorde 13 punten, waaronder een try vanaf meer dan 80 meter na een geweldige verdediging gedurende meer dan drie minuten speeltijd. Teleurgesteld vielen de Engelsen terug tot vijftien botten, allemaal vastbesloten om het succes te herhalen dat hen was ontgaan bij de U20-kampioenschappen sinds 2009.

Dit rugby kan soms ruw aanvoelen. Het zijn niet de U20’s van Engeland die anders zullen zeggen, want vrijdag gaan ze veertig minuten alles proberen. Maar ze hadden niets meer, zelfs geen kruimels. Agressief in de verdediging, de Beloites bleven niet achter, in navolging van de Jeju-Gazuti-Kabila derde linie die gedurende de hele eerste periode geen tackle miste. En met chaos in de lucht in Bath, slaagde Frankrijk erin om de roos te bijten, de bobbel terug te krijgen in een altijd venijnige verdediging, counterend met een flits van Gailleton en een finish van Drouet net voor rust.

READ  Denk aan Haller in Dortmund in de post-Haaland periode

Het adres is nog mogelijk

Frankrijk weet het nog niet, maar het moeilijke is voorbij. Na rust kwamen de Engelsen in minder goede vorm terug, als gefrustreerd tegen deze driekleurenmuur. En opnieuw stond de topscorer in de top 14 en de leider van het Bulgaarse team in de rebound. Als het einde van de wedstrijd letterlijk een beloning was voor een XV de la Rose die capituleerde, waren de mannen van Sébastien Calvet in staat om de lat hoger te leggen en hun succes op een meer dan solide basis te bouwen.

Een groep aanvallers, die aan het begin van de wedstrijd hadden geworsteld, wordt gevonden. Posolo Tuilagi’s 140 kilo maakte het mogelijk om een ​​dominante driekleur te stabiliseren en zijn teamgenoten te laten zien door wraak te nemen. Met deze demonstratie, zowel offensief als defensief, heeft de huidige tweede plaats in het kampioenschap een sterke boodschap gestuurd naar andere landen, na een fragmentarische start.

Na al tien pogingen te hebben gekregen in slechts drie wedstrijden, moesten de Blueberries de lat hoger leggen om hoopvol te blijven op de titel. Drie punten terug van Ierland voor de laatste dag, Frankrijk kan het nog steeds geloven, zelfs als het een scenario neemt waarin de XV van Clover thuis verliest van deze Engelsen. Van zijn kant zullen partners, de nog in vorm zijnde Marco Gazzotti, Wales als laatste in het klassement krijgen.