Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

5,5 miljoen gezinnen mogelijk getroffen

De sector hoopt eind 2022 7,5 miljoen huishoudens te bereiken en eind 2023 9 miljoen.

De marktleider, TF1, onthulde dinsdag dat 5,5 miljoen Franse gezinnen gerichte reclamecampagnes op televisie konden ontvangen, wat een openbare beoordeling van ervaringen met gesegmenteerde televisie markeerde. Dit aantal is in het vierde kwartaal van 2021 met 14% gestegen, volgens AFP AF2M, de vereniging die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van multimediagebruik bij telecomoperators, aan de oorsprong van dit aantal.

Na de lancering van de eerste campagnes gericht op Orange Boxen en vervolgens op Bouygues Telecom, neemt TV-groep TF1 op dinsdag operator SFR-boxen op in zijn aanbod en zal de komende dagen campagnes presenteren op alle drie de operatoren. Alleen Free heeft nog geen overeenkomst met een reclamebureau aangekondigd, maar TF1 heeft tegen zichzelf gezegd:Vol vertrouwenIn zijn vermogen om tegen het einde van het jaar bij de exploitant te tekenen.

Telecomoperators zijn essentieel voor gesegmenteerde advertenties omdat ze zorgen voor goede technische prestaties en ze de toegang tot hun abonneegegevens verkopen aan advertentienetwerken nadat ze hun toestemming hebben gevraagd. Adverteerders kunnen deze huishoudens dus targeten op basis van hun geografische locatie of sociodemografische criteria, waaronder het type huis of het kijkgedrag van kanalen.

zie ook – Julie Walther: “Online adverteren zal niet langer het Verre Westen zijn”

“De ervaring is volledig naadloos”

159 campagnes werden in 2021 uitgezonden op TF1-kanalen. “De ervaring is volledig naadloosSilvia Tassan Tuvola, algemeen directeur van TF1 Publicité, juichte tijdens een persconferentie. Een van de aangehaalde voorbeelden was een auto-adverteerder die zich richtte op gebieden rond grote steden om zijn elektrische voertuig te promoten, terwijl een doe-het-zelfwinkel zich richtte op gezinnen met specifieke interesses in het verzamelgebied. zijn eigen.

READ  RSA, CAF... Met deze tool maakt u kennis met alle sociale voordelen die u kunt krijgen

Hoewel gesegmenteerde televisie specifiek bedoeld is om lokale adverteerders in staat te stellen te adverteren op nationale zenders, komt 44% van de inkomsten nog steeds van nationale adverteerders. TF1 gokt op een versnelling in 2022, mede dankzij de opheffing in de tweede helft van enkele beperkingen die het aantal doelsites per advertentiescherm beperken en alle tijdsperioden bereiken, inclusief piekuren.

Met het succes van zijn glasvezelaanbod, dat de vernieuwing van tv-boxen versnelt, hoopt de sector tegen eind 2022 7,5 miljoen doorstuurbare huishoudens te bereiken en tegen eind 2023 9 miljoen (34% van het totaal aantal boxen ) voor een extra omzet over 4 tot De komende 5 jaar is ongeveer 150 miljoen euro.