Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

50 jaar geleden landde NASA een rover op de maan

De Apollo 15-missie begon 50 jaar geleden, op 26 juli 1971, met een heropleving van de verkenning van de ruimte. We bekijken de expeditie die nieuwe uitdagingen zag in de verovering van de ruimte, van de tijd dat astronauten op het maanoppervlak doorbrachten tot het gebruik van het eerste LRV-maanvoertuig.

In sept. 1970, NASA kondig het einde aan Apollo-programma na 17NS Missie om budgettaire redenen. Een echte tegenvaller voor de verkenning van de ruimte, waar onderzoekers van het Amerikaanse agentschap hun voordeel mee zullen doen. Minder dan een jaar later, op 26 juli 1971, begon de missie Apollo 15 gelanceerd vanaf Kennedy Space Center, Florida. Onboard Command and Service Module (CSM), Alfred M Worden, Jacobus B. Irwin en David R. Scott zijn op een missie die een nieuwe mijlpaal in het maanverkenningsprogramma zou moeten markeren.

De landingsplaats van Apollo 15 is nagemaakt op basis van beelden die zijn verzameld door de LRO-sonde (maanverkenningsvoertuig). © NASA

Nieuwe uitrusting, nieuwe doelen

Amerikaanse astronauten worden gestuurd naar maan Dankzij een verbeterde versie van Saturn V-draagraket.. Deze laatste is in staat een hogere belasting te dragen, met Massa 48 ton, NASA-ingenieurs willen de paar uit te voeren Apollo-missies verbeteren. Scott en Irwin brengen veel meer tijd op de maan door dan hij Apollo 11 en 12. In 1969, Aldrin en Armstrong Hij bracht meer dan 21 uur door op de maanbodem, en ongeveer 31 uur Pete Conrad en Alan Bean Na een paar maanden. In deze derde effectieve verkenningsmissie duurt het verblijf van de bemanning op de maan… 67 uur.

READ  Waarom slapen levende wezens?

Een groet van NASA voor de 50e verjaardag van de Apollo 15-missie ©NASA

De CSM is uitgerust met nieuwe instrumenten, maar slechts één zal de aandacht van de media trekken: het eerste maanruimtevaartuig (LRV). Deze kleine auto is drie meter lang, opgevouwen onder de LEM tijdens Kruispunt In de richting van de terrestrische satelliet kunnen astronauten hun verkenningsgebied met enkele kilometers uitbreiden. De all-terrain rover kan een bereik bereiken Snelheid Bij een snelheid van circa 14 km/u en een laadvermogen van 490 kg.

Na vier dagen reizen scheidde de maanmodule zich vanspeurtocht Zijn afdaling begint. De landing vond plaats zonder incidenten in de buurt van Mount Hadley en een fout met dezelfde naam.

Men moet verkennen. Dit is verkenning op zijn hoogtepunt

Vanaf de eerste uren van hun maanavontuur hebben Irwin en Scott de LRV ingezet, evenals veel van de gereedschappen die nodig zijn voor het wetenschappelijke werk dat de twee astronauten zullen uitvoeren. Scott zal de voorbereide zin splitsen, zoals Neil Armstrong twee jaar geleden: ” Terwijl ik hier in Hadley sta voor de wonderen van het onbekende, besef ik dat er een fundamentele waarheid is die onze natuur kenmerkt. Men moet verkennen. Dit is exploratie op zijn hoogtepunt. »

In drie verkenningen die met de rover werden gemaakt, legden de twee astronauten bijna 28 kilometer van de weg af. Op verschillende locaties rond Mount Hadley en de Hadley Delta worden verschillende booroperaties uitgevoerd. Vanaf de eerste dag van de expeditie installeerden ze Alsep (voor Apollo Lunar Experiment-pakket). Deze set gereedschappen bestaat uit: spectrometer, camera of hoogtemeter, die tot 1977 zal worden gebruikt. Tot nu toe heeft Alsep het voor de wereld mogelijk gemaakt om te getuigen van het bestaan ​​van magnetische velden Zwak op het oppervlak van de maan om de thermische fluctuaties van het oppervlak te bestuderen of om seismische onderzoeken uit te voeren. Er zullen veel experimenten worden uitgevoerd, waaronder de beroemde hamer – vallende verenCommandant Scott zal de maanzwaartekracht testen door een hamer en een veer op hetzelfde niveau af te vuren, en beide objecten raken tegelijkertijd de aarde.

READ  Covid-19: een nieuw record van infectiepercentage, de golf van ziekenhuisopnames ... We evalueren de indicatoren in de Alpes-Maritimes twee dagen voor Kerstmis

Hamer- en pentest, uitgevoerd door David Scott. © NASA

Na bijna drie dagen doorgebracht te hebben op naar de maanDe astronauten aan boord van de LEM keerden terug om zich bij de console te voegen, waar Alfred Worden verschillende observaties van het maanoppervlak maakte met camera’s en spectrometers. De terugkeer van de astronauten naar de aarde verloopt perfect en ze landden op 7 augustus 1971 in de Stille Oceaan voor de kust van Hawaï. Ze brachten bijna 77 kilo maanstenen mee, waarvan de oudste werden gevonden, Genesis Rock Of de “Generation Stone”, 4 miljard jaar oud.

Hoewel het einde Apollo-programma In 1972 is dat 15NS De missie bepaalt de dominantie van NASA en de Verenigde Staten in de ruimtewedloop. De technologische bekwaamheid en waarde van het wetenschappelijk onderzoek dat tijdens de expeditie is uitgevoerd, blijft, 50 jaar later, een echte grote hit.

Futura in de sterrenHet is een niet te missen ontmoetingsplaats voor liefhebbers van astronomie en ruimte. Ontmoet ons elke 1e van de maand voor een volledige rondleiding door de efemeriden van de maand, met tips over hoe u het beste kunt observeren wat er in de lucht gebeurt. U krijgt elke 15e van de maand een speciale aflevering te zien waarin u meer te weten komt over een bepaald object of een bepaalde gebeurtenis die astronomisch en ruimtevaartnieuws zal markeren.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?