Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

5 geweldige voordelen van asperges

Witte, groene of paarse asperges komen terug op de markten. Vereerd door chef-koks, heeft deze lentegroente veel voedingsvoordelen voor de gezondheid. Hier zijn vijf redenen om het regelmatig te gebruiken.

Zuivert de nieren

Naast kalium bevat dit voedsel, dat voor meer dan 90% uit water bestaat, een aminozuur genaamd asparagine, dat gifstoffen en overtollige zouten in het lichaam verwijdert. Asperges zijn dus een natuurlijk diureticum dat de huid reinigt Teugels Het voorkomt urinewegstenen.

Helpt bij het afvallen

In de zomer eten we het graag in salades met een lichte vinaigrette, gegrild met parmezaanse kaas of in een taart. Het plezier werd vertienvoudigd, vooral toen we hoorden dat asperges heel weinig calorieën bevatten (ongeveer 20 calorieën per 100 gram). Geweldige partner Afslanken Voordat u een badpak draagt.

Het is goed voor zwangere vrouwen

Asperges bevatten een hoog gehalte aan vitamine B9, bekend als foliumzuur, dat ten zeerste wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen. In feite helpt deze vitamine de foetus goed te groeien tijdens de eerste maanden van de zwangerschap.

Beschermt de spijsvertering

Regelmatige consumptie van asperges levert een grote hoeveelheid vezels op, wat de darmtransit verbetert. Aarzel niet om het in sapvorm te nemen, vanwege het laxerende effect. Daarom zullen problemen met een opgeblazen gevoel en obstipatie een verre herinnering zijn. Deze zelfde vezel heeft ook een bevredigende kracht die tussendoortjes voorkomt.

Bestrijdt huidveroudering

Asperges zijn rijk aan antioxidanten in vitamine A, C en E, een krachtig middel tegen veroudering dat bepaalde vormen van kanker en hart- en vaatziekten voorkomt. Het wordt ook aanbevolen als men problemen heeft met geheugen of concentratie.

READ  Chartres: Chemisch ongeval op Fulbert High School, 1.000 studenten geëvacueerd, leraar in ziekenhuis opgenomen