Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kent u het “overzichtseffect” dat astronauten ervaren?

Op 22 april vierde de wereld Earth Day. Gemaakt door de vereniging « Dag van de Aarde » Al meer dan 50 jaar stelt dit evenement burgers in staat het bewustzijn van milieukwesties te vergroten. Helaas nietDe Verenigde Naties roepen op tot het uitroepen van een klimaatnoodtoestand. Dus, om het bewustzijn te vergroten, biedt Futura u dezelfde ervaring aan astronauten Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt: Impact overzicht. Nou ja, over het algemeen, omdat je voor het scherm staat.

Om dit fenomeen te begrijpen, wordt het ook wel genoemd ‘Impact van globale visie’We moeten terug naar de jaren 70, de missie Apollo 17 Hij had zijn eerste beroemde foto van de aarde Blauw marmer En nog veel meer Bewegingen Ecologen hebben gewaarschuwd voor de gevolgen voor het milieu van onze levensstijl. Op dat moment werd planetair bewustzijn geboren. Later, maar dit keer in de ruimte, ontdekte filosoof Frank White iets sterkers. Het gecombineerde effect van angst, stilte en groothoekblootstelling aan het snel roterende kloppen van de aarde door de ruimte, creëren allemaal de voorwaarden voor een transcendente ervaring die het leven vertegenwoordigt. ‘Onmiddellijke indruk van verwondering’ Men herinnert het zich astronaut In deze verslag doen van «Brut». Bovendien, verre van de schoonheid van de show, leidt het feit dat de gevolgen van klimaatverandering in de praktijk worden gezien, tot een sterk milieubewustzijn bij sommigen.

Als je wordt aangetrokken door de ervaring, projecteer dan « Pluturne » Hiermee kunt u het lichtgevende vlak van de planeet observeren, dankzij de beelden die in realtime worden opgehaald door de DSCOVR-satelliet NASAHet bevindt zich op 1,5 miljoen km van de aarde. En voor de gelukkigen die een Virtual Reality-headset, Site « Thomas Pesquet VR » Het nodigt je uit om je volledig onder te dompelen in de huid van de astronaut. Klaar voor een ruimtewandeling?

READ  5 onbekende symptomen van een hersentumor reden tot bezorgdheid!