Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

4 weken durende richting: weer tot 30 mei

Aan de overkant De koning heeft spijtmeteoroloog

Elke donderdag wordt de weertrend gedurende 4 weken geactualiseerd. De laatste geeft het meest waarschijnlijke weerscenario weer voor de komende vier weken tot en met 30 mei.

Mei belooft redelijk standaard te worden, en het ontbreekt nog steeds aan neerslag op de zeshoekige schaal van het seizoen, met temperaturen die dicht bij het gemiddelde liggen, maar fluctuerend. Het risico op late nachtvorst verdwijnt, maar is deze maand niet volledig uitgesloten.

Dit is de verwachte algemene trend voor de komende vier weken

Eerste week: van 3 t / m 9 mei

Na een mooie en vrij frisse start van de week, gekenmerkt door vorst, regen en wind, zullen naar verwachting terugkeren naar het noorden van de Loire. Het zuiden keert terug naar mooi weer en wordt erg warm. Deze reeks eindigt in onweersbuien.

Tweede week: van 10 tot 16 mei

Het kan zonnig en warm zijn voor een instapbrug. Na een hitteberoerte zou een ietwat merkbare vlagerige verslechtering Frankrijk kunnen treffen op de gebruikelijke as die van zuidwest naar noordoost loopt.

Derde week: 17 t / m 23 mei

Na de onweersbuien zal in het hele land een periode van rust en droogte beginnen, maar met lagere temperaturen. Het is op dit moment nodig om het gevaar van kleine late nachtvorst in de gaten te houden.

Vierde week: 24-30 mei

Warmer en winderig weer uit het zuidwesten naar het noordoosten kan kenmerkend zijn voor eind mei. Op dit moment vereist betrouwbaarheid bevestiging.

Tot slot, Na een koeler dan gemiddeld april, dat wordt gekenmerkt door strenge late vorst, moet ons land terugkeren naar de recordmaand mei. Het zou behoorlijk veranderlijk zijn met de mogelijkheid van twee hete schoten en stormgolven. Er is waarschijnlijk een klein risico op late nachtvorst rond 20 mei.

READ  Zwaartekracht kan de sleutel tot het mysterie zijn!

Lees ook

Koud: hoe lang kan het vriezen?


Seizoensvoorspelling door de zomer