Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dosis vaccin vermindert de overdracht van Covid met 50%

Covid-vaccins voorkomen niet dat Covid wordt gecontracteerd of overgedragen, maar ze verminderen het risico op verspreiding aanzienlijk, vooral naar familieleden. Een grote studie in het Engels concludeerde dat het ontvangen van de eerste injectie het risico op overdracht halveert.

Zijn we besmettelijk als we Covid krijgen nadat we een dosis vaccin hebben gekregen? De Britse Public Health Agency startte een grote studie onder bijna 57.000 mensen in 24.000 huishoudens Om het te selecteren. In elk daarvan liep een familielid dat een dosis AstraZeneca- of Pfizer-vaccin had gekregen, het virus op. De studie vergeleek de overdracht van het virus van patiënt op familieleden met de overdracht van een groep van een miljoen niet-gevaccineerde mensen. De resultaten laten zien dat zelfs gedeeltelijke vaccinatie het risico op overdracht verkleint.

Tot 50% minder risico

Drie weken na de injectie hebben gevaccineerde mensen zelfs tot 50% minder kans op infectie dan niet-gevaccineerde mensen. Zeer interessante persoonlijkheden, maar geen verrassing voor Morgan Bomsel, een immunoloog aan het Cochin Institute. “Dit is geweldig nieuws, vooral omdat deze cijfers ook in Israël en in andere studies voorkomen.”

De onderzoeker legt uit dat “de eerste dosis het mogelijk maakt de overdracht van infectie met ongeveer 75% te verminderen in vergelijking met mensen die niet zijn gevaccineerd.” Wetenschappers zeggen dat het risico van overdracht van de ziekte naar verwachting verder afneemt met de tweede dosis en wiskundig, zoals al is waargenomen bij de bevolking Het huis Vaccineer overweldigend. Hoe hoger de vaccinatie, hoe lager de vervuilingscurve.