Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

30% van de teken draagt ​​ziekteverwekkers

Verval – deze mijten die de ziekte van Lyme overbrengen, zijn overal in Frankrijk, inclusief privétuinen.

Het in kaart brengen van de aanwezigheid van teken op Franse bodem en een beter begrip van de infectierisico’s van hun beten: met deze dubbele doelstelling werd in juli 2017 het CiTIQUE participatief onderzoeksprogramma opgericht.

In zijn vierjarige bestaan ​​heeft het 56.000 meldingen van tekenbeten bij mensen of dieren verzameld en 35.000 mijten verzameld (teken hebben vier paar poten, maar geen vleugels of antennes, en het zijn geen insecten).

Gratis applicatie

Een recensie van dit werk die dinsdag is gepubliceerd, laat zien dat 15% van de teken drager is van Borrelia burgdorferi sensu lata, De bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de ziekte van Lyme, en ten minste 14% van de andere ziekteverwekkers. Ongeveer 2000 menselijke beten werden geanalyseerd, gearchiveerd in een unieke “ticothèque” in Frankrijk. “De steekproef is nog klein, maar het geeft een idee van het aantal teken met ziekteverwekkers op regionaal niveau, wat voorheen onmogelijk was., Schaduwrijk

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 75% om te ontdekken.

Abonnement: € 1, – voor de eerste maand

Het kan op elk moment worden geannuleerd

Al geabonneerd?
Log in

READ  Incidentie per afdeling in Parijs en Ile-de-France