Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: In het kanaal stijgt het besmettingspercentage nog steeds

Covid-19: In het kanaal stijgt het besmettingspercentage nog steeds

Het besmettingspercentage stijgt weer in het kanaal. (© Jean-Paul Barbert)

ARS Normandië Hij beoordeelde de epidemiologische situatie die ermee verband houdt Covid19, De trend is vertraagd Incidentie In Normandië (-5,6% in één week). Echter, Manche sectie Men ziet dat de curve toeneemt met een geschatte incidentie van 2,2%.

De situatie in Normandië blijft echter kwetsbaar, met hoge besmettingspercentages in de vijf provincies.

We moeten uiterst waakzaam blijven en de strikte dagelijkse toepassing van barrière-gebaren blijft essentieel om de pandemie te bestrijden. Het is ook absoluut noodzakelijk dat isolatiemaatregelen worden gerespecteerd en getest op de kleinste breedte.

ARS

Bij Norman Hospitals blijft de druk hoog met 1.527 ziekenhuisopnames, waaronder 233 op de intensive care en de intensive care. Dit is hoger dan het hoogste niveau dat een jaar geleden werd bereikt, in april 2020. De bezettingsgraad van de huishoudens vóór de crisis bedroeg 97,1%.

Het positiviteitspercentage was 10,10% versus 9,63% in de laatste statusupdate. Het is dus essentieel om te gaan testen.

De vaccinatie versnelt

De vaccinatiecampagne gaat door aangezien er 1,1 miljoen injecties zijn uitgevoerd in Normandië. In totaal ontving 9,6% van de Noormannen twee doses, de overgrote meerderheid van hen ouder dan 75

Gemiddeld worden er 25.700 injecties per dag gegeven, tegenover 15.800 injecties in maart.

READ  "Niemand kan aan het virus ontsnappen", zegt hoogleraar virologie Bruno Lina.