Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

24 landen, 24 euro sterren: Cristiano Ronaldo, een laatste kans om te schitteren


Voorafgaand aan het EK presenteert de DH de speler die moet worden gevolgd in elk van de 24 deelnemende landen.Voor Portugal: de legende Cristiano Ronaldo.

Vijf jaar gaan snel voorbij. Iedereen herinnert zich echter de waarnemingen van de ballen afkomstig van de Portugese clan op een zomeravond in 2016 in het Stade de France.

Zonder glans, en na als derde beste te zijn behaald in een jonge kip met Hongarije, IJsland en Oostenrijk, toonden de Portugezen uiteindelijk hun veerkracht door de eerste titel in hun geschiedenis te winnen na Eder’s overwerkprestatie tegen de gastheren, 10 juli, 2016.

Vaak waren de Seleção vervloekt en wisten ze een complex lot te temmen. De blessure van Cristiano Ronaldo aan het begin van de finale tegen Frankrijk motiveerde hen paradoxaal genoeg. Aan de rand van het Parijse grasveld kon niemand zeggen wie de training van Fernando Santos of de Madeira-ster tegen de Blues overnam.

“Het is niet hetzelfde als je iets wint voor je land, want daar een titel winnen is moeilijker. Het EK is absoluut de belangrijkste competitie in mijn carrière”, zei de Juventus-speler.

READ  De familieleden van Pele liggen tijdens de kerstvakantie aan zijn ziekenhuisbed