Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

📰 Astronomen observeren een zwart gat dat geleidelijk een ster ‘verslindt’

📰 Astronomen observeren een zwart gat dat geleidelijk een ster ‘verslindt’


Een ster vergelijkbaar met onze zon wordt beetje bij beetje opgegeten door een zwart gat. Elke keer dat de ster dicht bij het zwarte gat komt, verliest hij het equivalent van drie aardmassa’s. Dit is wat astronomen van de Universiteit van Leicester ontdekten, en dat vult een leemte op Leeg (Leegte wordt gewoonlijk gedefinieerd als de afwezigheid van materie in een ruimtelijk gebied.) In ons begrip van zwarte gaten en sterren Het draait in een baan (In de hemelmechanica is een baan het pad dat een lichaam in de ruimte aflegt…) rondom (Over de naam die aan vogels wordt gegeven door de (gemoderniseerde) Franse nomenclatuur…) twee.


Het visuele beeld van heelal (Een sterrenstelsel in de kosmologie is een verzameling sterren, gas, stof en…) Waar de nieuwe gebeurtenis plaatsvond.
Krediet: Daniele B. malisani/panstars

De gebeurtenis, genaamd Swift J0230, werd gedetecteerd door een heldere flits van röntgenstraling afkomstig uit het centrum van het sterrenstelsel 2MASX J02301709+2836050, dat zich op ongeveer 500 miljoen lichtjaar van de Melkweg bevindt. The Flash werd onthuld door New een gereedschap (Een gereedschap is een eindobject dat door een organisme wordt gebruikt met als doel het vergroten van…) Ontwikkeld voor Neil Girls Swift Observatory.

Tegen de verwachtingen in vervaagde de flits niet. Het gloeit helder gedurende 7 tot 10 dagen voordat het plotseling sterft, en verschijnt dan ongeveer elke 25 dagen opnieuw. Dit gedrag is vergelijkbaar met zogenaamde quasi-periodieke uitbarstingen en periodieke transiënte signalen. Deze verschijnselen doen zich voor wanneer sterren dicht bij zwarte gaten passeren en een deel van hun massa verliezen Thema (Materie is de substantie waaruit elk lichaam dat een tastbare realiteit heeft, is samengesteld. Het is…).


Röntgenfoto’s van dezelfde locatie aan de hemel voor en na de uitbarsting van Swift J0230.
Credit: Phil Evans (Universiteit van Leicester)/NASA SWIFT

Dr. Phil Evans, hoofdauteur van het onderzoek, wijst erop dat dit de eerste keer is dat een ster als de onze is verschenen zon (De zon (Sol in het Latijn, Helios of Ήνιος in het Grieks) is de ster…) Er wordt opgemerkt in Hij traint (Een trein is een geleid voertuig dat op rails rijdt. Een trein bestaat uit…) Herhaaldelijk gebeten door A Zwart gat (In de astrofysica is een zwart gat een massief object waarvan het zwaartekrachtveld extreem sterk is…) Van “zwak” Massa (De term massa wordt gebruikt om te verwijzen naar twee grootheden die verband houden met…). Het zwarte gat (Black Hole is een sciencefictionfilm geregisseerd door Gary Nelson,…) Er wordt geschat dat het een massa heeft van 10.000 tot 100.000 keer de massa van onze zon, wat relatief klein is in vergelijking met… Gigantisch zwart gat (In de astrofysica is een superzwaar zwart gat een zwart gat met een massa van ongeveer een miljoen…).