Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zwitserland vestigt een nieuw record voor de berekening van het getal Pirts.ch

Graubünden University of Applied Sciences heeft een nieuw record gevestigd voor het berekenen van het getal Pi met 62,8 biljoen (62,8 biljoen) decimalen. Dit is 12,8 biljoen meer dan het vorige record.

Het duurde 108 dagen en negen uur voor een krachtige computer Bereken Pi Met 62.800 miljard cijfers achter de komma, meldt HES Graubünden maandag. De laatste 10 cijfers van de Pi zijn “7817924264”, wat HES bevestigt, wat aangeeft dat het pas het volledige cijfer zal onthullen zodra het record is goedgekeurd door het Guinness Book.

Zo verslaat HES Graubünden het record van Timothy Mullican in 2020 met 50.000 miljard cijfers achter de komma. Het vorige record was van Google, dat in 2018 Pi berekende met 31415 miljard decimalen. De computer van HES deed zijn berekeningen bijna twee keer zo snel als Google en 3,5 keer sneller dan Timothy Mullican.

‘Geen praktisch nut’

“Het heeft geen praktisch nut om Pi tot tientallen biljoenen decimalen te kennen”, geeft HES toe. Het voordeel zit in de manier waarop deze volgorde wordt berekend, waarvoor goede hardware en een zekere ervaring nodig zijn om de computer te configureren en wekenlang zonder tussenkomst te laten werken.

Het team dat de berekening heeft uitgevoerd staat onder leiding van HES IT-projectmanager Thomas Keller en Heiko Rölke, directeur van het Center for Data Analytics, Visualization and Simulation (DAViS). Er is een grote vraag naar DAViS-kennis en materialen in toepassingsgebieden zoals RNA-analyse en stromingssimulatie, met de nadruk op HES.

ATS / aps

READ  Kiezelstenen met tekeningen van teken verborgen in Frankrijk om zoveel mogelijk mensen op te voeden