Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zuid-Korea en de Verenigde Staten vuurden vier raketten af ​​nadat Noord-Korea boven Japan was gelanceerd

Zuid-Korea en de Verenigde Staten vuurden vier raketten af ​​nadat Noord-Korea boven Japan was gelanceerd

Zuid-Korea en de Verenigde Staten schoten vier grond-grondraketten af ​​op de Japanse Zee, zo maakte het Zuid-Koreaanse leger woensdag 5 oktober bekend na een reeks branden door Noord-Korea. Volgens de Zuid-Koreaanse generale staf vuurden zowel het Zuid-Koreaanse als het Amerikaanse leger twee tactische raketten af ​​op gesimuleerde doelen. Dinsdag voerden de luchtmachten van de twee geallieerde landen al bombardementen uit op een doel in de Gele Zee.

In een interview met CNN zei de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, dat het zo is “Reageren op provocaties uit het Noorden, om ervoor te zorgen dat we onze eigen capaciteiten kunnen demonstreren” En de “Zorg ervoor dat we de militaire capaciteiten gereed hebben.”. Hij bevestigde de schietpartij echter niet direct en gaf geen verdere details. “Zo ver hoef je niet te gaan. We hebben Kim Jong Un duidelijk gemaakt dat we bereid zijn om zonder voorwaarden aan tafel te gaan zitten.”hij voegde toe.

Onder die schoten veroorzaakte de storing van een Hyunmoo-2 ballistische raket paniek in Gangneung, waarvan sommige inwoners denken dat het een Noord-Koreaanse aanval was. De explosie was vooral te horen in deze oostelijke stad. Er waren geen meldingen van verwondingen en er werd een onderzoek geopend om deze “abnormale vlucht” op te helderen.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees De lancering van een ballistische raket door Noord-Korea op Japan heeft de spanningen doen toenemen

Vuur in Noord-Korea wordt heviger

Noord-Korea, dat zijn wetgeving heeft herzien om “Onomkeerbaar” Het heeft zijn profiel als kernmacht verhoogd en dit jaar lanceerde en lanceerde het voor het eerst sinds 2017 een intercontinentale ballistische raket (ICBM). De lancering van dinsdag boven Japan maakt deel uit van deze oefeningen. Tokio moest zijn alarmsysteem activeren en bewoners van sommige gebieden vragen om te schuilen.

READ  Oekraïners accepteren Canadese beslissing over Nord Stream-turbines niet

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres hekelde een “escalatie” genaamd Pyongyang om de dialoog te hervatten om te bereiken De volledige en verifieerbare denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland.

Van zijn kant sprak de Zuid-Koreaanse president Yoon Seok-yeol zijn spijt uit over de… ” spanning “ schenden Duidelijkheid van de Global Principles and Standards van de VNen besteld vast antwoord.

Lees ook: “De nieuwe raketlancering van Noord-Korea is geen boodschap aan Japan, maar aan de Verenigde Staten.”

De wereld met AFP