Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zijn sulfieten in wijn schadelijk voor uw gezondheid?

Zijn sulfieten in wijn schadelijk voor uw gezondheid?

afwijking – Vooral sulfaten, die worden beschuldigd van hoofdpijn, worden gebruikt om wijn te bewaren, maar ook voor veel voedingsmiddelen. Verdienen deze additieven hun slechte reputatie?

Na een dronken avond zijn ze vaak verantwoordelijk voor veel kwalen … vooral hoofdpijn! Sulfieten zijn een additief dat wordt gebruikt om voedsel en sommige dranken, met name wijn, te bewaren. Om ze te vermijden, wenden steeds meer consumenten zich tot wijn” de natuur temperen “of verzegeld” zonder sulfaat “. Wat weten we over het effect van deze stoffen op de gezondheid? Moeten we ze koste wat kost vermijden? Is er echt wijn die er helemaal vrij van is?”

De toevoeging van sulfaten tijdens het fermentatieproces, met name zwaveldioxide, is in sommige gevallen nog steeds noodzakelijk. Dit beschermt de wijn tegen oxidatie en voorkomt de ontwikkeling van micro-organismen herinnert Pierre-Louis Tesder, hoogleraar oenologie aan het Institute of Vineyards and Wine Sciences aan de Purdue University, zich. Het proces is bekend sinds de zeventiende eeuw. Sulfaten komen vaak in vloeistof of …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 88% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  19 miljoen Fransen zouden kunnen profiteren van deze zeer lucratieve spaarrekening, maar bankiers praten er niet over