Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zijn er echt maar 40 patiënten per 100.000 inwoners in Frankrijk?

Het overlijden van Laurent Tubiana, onderzoeker bij Inserm, aan CNews op donderdag 23 december leidde tot een reactie op de sociale netwerken. Hij had het over hoge gevallen
COVID-19 En jij
Variant Omicron. “De cijfers hebben betrekking op 40 patiënten in één week voor elke 100.000 inwoners van Frankrijk”, zei hij.

Informatie die de aandacht trok van veel internetgebruikers, gegeven Laatste gegevens Die meldde meer dan 900.000 gevallen die binnen 24 uur in het land waren ontdekt, een recordaantal sinds het begin van de epidemie. onder publicatie
Twitter Duizenden keren van de nieuwszender, terwijl sommigen begrijpen dat het nummer verkeerd is, anderen geloven dat
regering Manipuleer de aangekondigde nummers.

van nep

Zoals hij tijdens zijn toespraak opmerkte, vertrouwt onderzoeker Laurent Tubiana op persoonlijkheden van bewakers netwerk. Het is een netwerk van ongeveer 1.300 vrijwillige huisartsen verspreid over alle regio’s, verantwoordelijk voor het rapporteren van gezondheidsgegevens, met name infectieziekten, voor onderzoek en epidemiologisch onderzoek.

naar mij De tweede pagina van de wekelijkse nieuwsbrief, is het al mogelijk om te lezen dat in de week van 13-19 december “IRA-incidentie” [Infection respiratoire aiguë] Vanwege het SARS-CoV-2 (COVID-19)-virus dat in een huisartsenconsultatie wordt gezien, wordt dit geschat op 39 gevallen per 100.000 inwoners.”

Maar gegevens van het Sentinels-netwerk zijn geïntegreerd in gecoördineerde wereldwijde nationale monitoring door Volksgezondheid Frankrijken vermeld daarom geen gegevens over Covid-19 in ziekenhuizen of verpleeghuizen. Het door Laurent Tubiana aangekondigde cijfer moet dus niet worden verward met het cijfer voor alle Covid-19-patiënten in Frankrijk.

READ  YouTube blokkeert de meeste antifax-inhoud en ook veel tekens

Het epidemiologische punt gepubliceerd op de website van Public Health France Voor de 50 weken die de onderzoeker telt, is de incidentie 550 gevallen per 100.000 inwoners. Een stijging van 8% ten opzichte van de voorgaande week. Gegevens die het door Laurent Tubiana aangekondigde cijfer bevatten, dat alleen gevallen vertegenwoordigt die door de algemene geneeskunde zijn geïdentificeerd.

Op 20 december waren deze indicatoren al iets hoger dan Gemiddelde incidentie van 565,2 gevallen per 100.000 inwoners. Merk op dat dit tarief betrekking heeft op de gehele populatie. De leeftijdsgroep van 30 tot 39 jaar is het hoogst, met 838,2 gevallen per 100.000 inwoners. Cijfers gedoemd te stijgen gezien het recordaantal positieve mensen dat op 23 december werd bereikt.