Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier vindt u alle gegevens in uw gemeente


Tussen 14 en 20 december werden gemiddeld 7.472 nieuwe SARS-CoV-2-infecties per dag vastgesteld, een daling van 36% ten opzichte van de week ervoor. Ter herinnering: het Omicron-type coronavirus is verantwoordelijk voor 41% van de nieuwe infecties die donderdag in België werden vastgesteld.

In onderstaande grafieken vindt u het aantal gevallen dat gisteren en sinds het begin van de pandemie in uw gemeente is gemeld. De kaart geeft het aantal Covid-19 gevallen per gemeente weer over de afgelopen zeven dagen.

De infectie, die verwijst naar het aantal nieuwe gevallen per 100.000 inwoners, bereikte binnen 14 dagen 1166 gevallen. Ontdek het infectiepercentage in uw stad op de onderstaande kaart. Hoe hoger het getal, hoe problematischer de situatie…

Sinds het begin van de epidemie in België zijn meer dan twee miljoen gevallen van coronavirus vastgesteld.

De reproductiesnelheid van virussen bleef met 0,77 onder de 1. Als het minder dan 1 is, betekent deze indicator dat de epidemie de neiging heeft om te vertragen.

READ  Magseed, “rijstkorrel” bij de diagnose van borstkanker in de Clementville Clinic in Montpellier

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen nemen af

Daarnaast waren er tussen 17 en 23 december 159 dagelijkse ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus, een daling van 33% ten opzichte van de vorige referentieperiode. In totaal werden 2.205 mensen in België opgenomen met Covid-19 (-26%), waaronder 660 patiënten die werden behandeld op de intensive care (-16%).

Tussen 14 en 20 december stierven er gemiddeld 36 mensen per dag aan het virus (-22%).

Tot slot is dit de tabel die laat zien hoeveel mensen volgens de laatst beschikbare update in uw gemeente zijn ingeënt.