Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zijn Covid-vaccins effectief tegen de Indiase variant?

De Indiase variant is de laatste SARS-CoV-2-mutatie die tot nu toe is geïdentificeerd. Wetenschappers wisten niet zeker of vaccins, vooral mRNA-vaccins, nog steeds effectief waren tegen de laatste. Twee eerder gepubliceerde onderzoeken geven de eerste antwoorden.

Om succesvol te zijn, kunnen SARS-CoV-2-varianten de verdediging dwarsbomenimmuniteit. Bij elke nieuwe ontdekking kijken wetenschappers of de variabele meer is Besmettelijk En vooral, als het beter bestand was tegen de beschikbare behandelingen. Tot op de dag van vandaag blijven deze vragen onbeantwoord voor de Indiase variant B.1617, de laatste vraag die een paar maanden geleden werd gesteld. Beschouwd als variabele zorg (VOC) door de Wereldgezondheidsorganisatie (Wie is de), Heeft het de grenzen van India al verlaten om Europa te bereiken. Het VK is het voorlaatste meest vervuilde land met 3.332 gevallen vermeld door Gisaid. In FrankrijkIn totaal 32 mensen besmet.

Twee berichten die eerder zijn gepubliceerd op Server biorXiv, uitgevoerd door Amerikaanse en Duitse groepen, maakt de volgende observatie: de Indiase variant is resistent tegen neutraliserende antilichamen en tegen bepaalde behandelingen; Ondanks alles is de Vaccins naar mij MRNA De Moderna et al Pfizer Het ziet er nog steeds effectief uit.

Indian Alternative Escape Neutraliserend antilichaam …

De eerste studie, Uitgevoerd door Emory University in Atlanta, is geïnteresseerd in het werk van neutraliserende antilichamen, verkregen na natuurlijke infectie met het coronavirus of na vaccinatie, op de Indiase variant. Er werden experimenten uitgevoerd op A. Verion Compleet, geïsoleerd in Californië. De resultaten laten zien dat neutraliserende antilichamen verkregen van gevaccineerde of geïnoculeerde patiënten hun werkzaamheid tegen de Indiase variant verliezen. Zijn vermogen om te neutraliseren wordt verminderd met een factor 6,8. Maar wetenschappers zijn van mening dat de immuniteit die wordt geboden door de Pfizer- en Moderna-vaccins die hier worden getest, voldoende blijft om tegen deze variant te beschermen.

READ  Deconfinement: zal het daar op 19 mei goed weer zijn?

… en voor bepaalde therapeutische antilichamen

Duits team De student van de George August University in Göttingen kreeg hetzelfde, maar in mindere mate. Hun experimenten werden uitgevoerd om gemodificeerde virale deeltjes tot expressie te brengen eiwit De S, toegewezen aan de Indiase variant en niet aan het natuurlijke virus, concludeerde dat de neutraliserende antilichamen van mRNA-vaccins ongeveer 3 keer minder effectief zijn en die bij herstellende patiënten twee keer zo effectief. Daarnaast keken ze ook naar de effectiviteit van behandelingen op basis van Monoklonaal antilichaam, Nee Bamlanivimab, ontworpen door Roche. Bij monotherapie kan de laatste niet voorkomen dat het virus de cellen binnendringt.

Net als de Zuid-Afrikaanse of Braziliaanse variant ervoor, maakt de Indiase variant ons immuunsysteem moeilijker, terwijl de cellen beter worden geïnfecteerd. Omdat ? Een groep mutaties langs het S-eiwit die neutraliserende doelen voor therapeutische antilichamen moduleren, met name op positie 484 (E484K of E484Q). In het geval van vaccinantistoffen is deze ontsnapping gedeeltelijk en lijkt de werkzaamheid van de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna niet in twijfel te trekken. Tot dusver is er geen informatie over andere goedgekeurde vaccins, zoals het vaccinAstraZeneca Of Johnson & Johnson. Verwacht wordt dat peer-reviewed publicaties deze geavanceerde versies binnenkort zullen bevestigen.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?