Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zes uur of minder slapen tussen de leeftijd van 50 en 70 jaar verhoogt het risico op het ontwikkelen van dementie

Zes uur of minder slapen tussen de leeftijd van 50 en 70 jaar verhoogt het risico op het ontwikkelen van dementie

Bij Morpheus blijven om cerebrale degeneratie te voorkomen? Volgens een nieuwe studie onder 8.000 Britse volwassenen die gedurende meer dan 25 jaar werden gevolgd, hebben kinderen die op de leeftijd van 50 of 60 jaar minder dan of gelijk aan zes uur per nacht slapen een hoger risico op het ontwikkelen van dementie. Tot 40%.

Dit werk is afkomstig van het Franse Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (Inserm) en de Universiteit van Parijs, in samenwerking met University College London (UCL).

Bij mensen tussen de 50 en 70 jaar die regelmatig slapen, ongeacht hun cardiovasculaire, metabolische of mentale gezondheidsproblemen, neemt het risico op het ontwikkelen van dementie met 30% toe. Deze resultaten suggereren dat slaap op middelbare leeftijd een rol kan spelen bij de gezondheid van de hersenen en onderstreept daarmee het belang van een goede slaaphygiëne voor de gezondheid, benadrukt Inserm.

Het tijdschrift geeft aan dat toekomstig onderzoek kan bepalen of het verbeteren van slaappatronen dementie kan helpen voorkomen natuur.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie worden jaarlijks wereldwijd bijna tien miljoen nieuwe gevallen van dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer, geteld. De slaap is vaak verstoord bij getroffen patiënten.

Een groeiend aantal onderzoeksgegevens wijst erop dat slaappatronen, voorafgaand aan het begin van dementie, waarschijnlijk bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte. Voorkom verlies van onafhankelijkheid dankzij het kussen, genoeg om de schuld van slaapliefhebbers te verlichten.

READ  Het advies van deze dokter verloopt zo slecht dat hij zijn woorden verspreidt