Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier is een videoclip die creativiteit op Mars exploiteert!

Aanstaande maandag 19 april 2021 vloog creativiteit in de lucht van Mars. Het is in de geschiedenis opgenomen als het eerste gemotoriseerde, bestuurde voertuig dat op een andere planeet vliegt. Vandaag publiceert NASA enkele gegevens over dit technische werk. En een geweldige video.

Het is aan boord Wright Flyer Die broers ik heb gezien, Orville en Wilbur, implementeren de eerste gemotoriseerde en gecontroleerde vluchten vanLuchtvaartgeschiedenis​ Het was 17 december 1903. Ruim een ​​eeuw later, maandag 19 april 2021, was hij erbijHet vermogen van een helikopter Dat zijn mijn ingenieurs NASA Zij maakten op hun beurt de eerste aangedreven en gecontroleerde vlucht op een andere planeet dan de aarde. Mars. De bevestiging bereikte hen gisteren, 12:46 uur Parijse tijd – zoals met alle informatie in de rest van dit artikel – precies. Vanaf nu is de lucht – althans voor Mars – geen limiet meer!

Later die dag kwam er meer gedetailleerde informatie naar voren. slimheid, Helikopter aangedreven door zonne energieOm 9.44 uur hadden ingenieurs eigenlijk berekend dat dit schema zou passen bij de beste vlucht- en vluchtomstandigheden.energie​ Volgens de hoogtemetergegevens heeft het voertuig zijn maximale hoogte van drie meter bereikt. Daarna hield het zijn vlucht 30 seconden vast voordat het weer landde op het oppervlak van Mars. In totaal duurde de vlucht ongeveer 40 seconden.

De Mars-hemel is niet langer een limiet

Omdat de locatie in maart op maandag 19 april 2021 meer dan 150 miljoen kilometer van de aarde was, kon de vlucht alleen onafhankelijk plaatsvinden. Het wordt aangedreven door het ingebouwde geleidings-, navigatie- en controlesysteem dat de algoritmen aandrijft die door NASA-ingenieurs worden verzonden. Maar alle stadia zijn succesvol verlopen.

De locatie van waaruit het werd gelanceerd en waar Ingenuity landde, het eerste vliegveld uit een andere wereld, werd genoemd ter ere van de gebroeders Wright. Het werd ingezet op een afstand van ongeveer 65 meter, en Doorzettingsvermogen in de rover Ik zat op de eerste rij om naar de historische gebeurtenis te kijken. Laten we alle nuttige gegevens doorgeven aan de ingenieurs aan boord van de vlucht naar de aarde.

Terwijl creativiteit al op 16 ise Bodem – InzichtMars dagDoor een vluchttestvenster van 30 aarde wachten NASA-ingenieurs nu met spanning om alle gegevens te analyseren die kunnen worden hersteld om de tweede Martiaanse helikoptervlucht te organiseren. Het is gepland op zijn vroegst op 22 april. Maar vergeet niet dat creativiteit een showmachine is. Het bevat geen wetenschappelijk hulpmiddel. Het enige doel: laten zien dat verkenning van de Rode Planeet in de toekomst een luchtperspectief zou kunnen omvatten.

READ  Wat gebeurt er in Loser, waar het besmettingspercentage nu het hoogst is van de grootstedelijke provincies?

Vindingrijkheid: eerste foto’s van haar historische reis naar Mars vanmorgen!

Dit werd aangekondigd door NASA-ingenieurs. Ze probeerden op maandag 19 april 2021 briljant over Mars te vliegen. Kort voor het noodlottige uur waren er nog vijf scenario’s in overweging: vertraging, mislukking, inadequate reactie, gedeeltelijk succes en volledig succes. Het is tenslotte het laatste vierkant van wat er werd gecontroleerd. De helikopter vloog naar Mars!

Artikel door Natalie Meyer Geplaatst op 19-04-2021

“Opkomen, opstijgen, klimmen, zweven, dalen, dalen, aanraken en naar beneden draaien. ​ Allereerst een verlegen glimlach die we achter de maskers kunnen raden. Duimen omhoog. Eindelijk applaus. En een enorme vreugde toen de gegevens eindelijk op de schermen van het Control Center verschenen Jet Propulsion Laboratory (JPL) NASA. Deze keer is hij er. Creativiteit maakte zijn eerste vlucht​ Dus maandag 19 april 2021 zal worden herinnerd als de datum waarop het voor het eerst met een gemotoriseerde, bestuurde machine over een andere planeet dan de aarde vloog. Mars.

Zoals bevestigd door een NASA-ingenieur die verantwoordelijk is voor de rapportage, heeft de Martian Ingenuity-helikopter met succes alle fasen van zijn vlucht voltooid: het starten van de messen, het opstijgen, klimmen, vliegen, dalen, landen en uiteindelijk het vliegtuig stoppen. “We droomden van een aardig moment.”De gebroeders Wright– Twee pioniers van de Amerikaanse luchtvaart maakten hun eerste gemotoriseerde vlucht in 1903 – En hier zijn we “Mimi Ong, hoofd van het creatieve project, gaf commentaar op NASA TV.

Historische reis

De eerste afbeelding die voor deze prestatie werd vrijgegeven, was die van een creatieve schaduw die boven Mars zweefde. Foto gemaakt door de helikopter, zelfs terwijl deze over het oppervlak van Mars vloog. En dan zijn dit foto’s die hij heeft vereeuwigd Doorzettingsvermogen in de rover Dat keerde terug naar de NASA-ingenieurs. Door de aarde ontworpen en gebouwde helikopters stijgen op vanaf het land van de Rode Planeet.

Onthoud dat een helikopter op Mars niet strikt “geleid” wordt. Het voert in feite een reeks opdrachten uit die er eerder naar zijn verzonden. Het is aan zijn vluchtprogramma om de reeks uit te voeren. De vlucht van de dag zou ongeveer 40 seconden duren, inclusief opstijgen, draaien in de richting van doorzettingsvermogen en dan landen.

Er wordt de komende uren meer informatie verwacht. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat enthousiastelingen reikhalzend uitkijken naar de volgende reis en wat deze ons zal laten zien Rode planeet

READ  'Alsof we de ovendeuren openden': Wat was het 'föhneffect' dat een kleine hittegolf veroorzaakte in Zuid-Frankrijk?

Creativiteit heeft misschien net zijn eerste vlucht gemaakt in de lucht van Mars. De eerste terugkeer van NASA vanmiddag

Dat maakten NASA-ingenieurs dit weekend bekend. Behendigheid, de helikopter die de Perseverance Rover naar Mars droeg, is klaar om op te stijgen. Vanaf 12:15 uur Parijse tijd ontdekt hij, samen met het team dat verantwoordelijk is voor de operaties, of Ingenuity de geschiedenis is ingegaan door de eerste machine te worden die een gecontroleerde, gemotoriseerde vlucht op een andere planeet maakt.

Artikel door Natalie Meyer gepubliceerd op 19/04/2021

Na een technische teleurstelling tijdens haar laatste auditie voor haar rol, slimheidDe NASA-helikopter die het naar Mars bracht in het Perseverance-ruimtevaartuig wachtte geduldig op zijn eerste vlucht. Historisch moment. Dat moet vandaag gebeuren. Aanstaande maandag 19 april 2021. Het moet al begonnen zijn, om de waarheid te vertellen. Maar om erachter te komen hoe dit is gebeurd, zullen we nog even moeten wachten.

Dit weekend waren de software-updatetests die door NASA werden gelanceerd cruciaal. En de NASA-ingenieurs die verantwoordelijk zijn voor het creatieve proces nodigen u nu uit om samen met hen te wachten tot de eerste gegevens hiervan terugkomen Historische reis​ Ze brengen je binnen Het is op tv, Rechtstreeks vanuit het Operations Center Jet Propulsion Laboratory (JPL) vanaf 12:15 uur KST.

The Journey of Creativity “Live”

Bedankt Bepaling Die gegevens worden teruggestuurd naar de aarde. De rollen van Rover omvatten in feite: het bieden van operationele ondersteuning tijdens de vlucht, het vastleggen van beelden, het verzamelen van omgevingsgegevens en het hosten van het basisstation waarmee Ingenuity kan communiceren met missiecontrollers.

gedurende Live uitzending, U kunt er uw vragen over stellen sociale netwerken Via de hashtag #MarsHelicopter.

Maar om de volledige informatie over de vlucht te krijgen – als het zou gebeuren – zouden we moeten wachten tot 20.00 uur vanavond, Parijse tijd.

Maart: Creativiteit zal enkele dagen niet van de grond komen

Tijdens de laatste test van de Ingenuity-rotor, die de bladen moest draaien met 2400 tpm, A. afwijking Een gebeurtenis die NASA dwong de vlucht uit te stellen.

Artikel door Xavier Demersmann Geplaatst op 13-04-2021

Na onderzoek om teleurstelling te diagnosticeren die zich voordeed (zie details in het artikel hieronder) tijdens een spintest van creativiteitsmessen op 9 april 49e Mars Day of Perseverance (in het licht van de voorlopig geplande start op 11 april) heeft NASA aangetoond dat een modernisering van het vluchtcontroleprogramma nodig is. Mogelijke “kleine” verandering, zegt het ruimteagentschap.

“Tijdens het live ontwikkelen van een nieuwe softwarewijziging, zal het enige tijd duren om het uploaden naar Ingenuity te valideren en te voltooien.” Informeer de JPL. Het is slechts een verhaal van dagen, tot een week (weken). Geduld.

READ  Onderzoek vindt drie preventieve maatregelen die het risico op kanker bij ouderen verminderen - rts.ch

Ondertussen alle vitale functies van de drone-helikopter die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de eerste gecontroleerde vlucht in de geschiedenis op een andere “stabiele” planeet in dit stadium. Het onderzoek is aan de gang.

“Het is niet verwonderlijk dat een dergelijk technisch aanbod voor uitdagingen staat die in realtime moeten worden aangepakt.” NASA legt uit.

Maart: Waarom werd de Ingenuity-reis vertraagd?

Artikel door Remy Decor Gepubliceerd op 12 april 2021

Dat was oorspronkelijk gepland voor dit weekend Tactiek demonstratietrip Uitgesteld tot 14 april. NASA heeft deze vlucht, die als historisch kan worden omschreven, vertraagd vanwege een anomalie die zich voordeed tijdens de recente test waarbij de bladen van de helikopter rond 2.400 omwentelingen per minuut ronddraaiden. Zoals NASA uitlegde in zijn persbericht, tijdens deze grote rotatietest Snelheid, De laatste eindigde eerder dan verwacht vanwege een storing bij het overschakelen van de pre-flight-modus naar de boordcomputer-flight-modus. Creativiteit ging naar veiligheid. Veiligheidsactie ” Veilige modus Gemeenschappelijk voor de meeste ruimtesystemen om crashes of andere storingen te voorkomen die worden toegevoegd door het domino-effect.

Door volharding gaf de helikopter al zijn metingen vanaf een afstand door, waardoor grondverkeersleiders precies zouden moeten begrijpen wat er gebeurde.

Steeds langere en langere reizen

Tijdens deze eerste reis, slimheid Het moet drie kleine meters boven de startzone uitstijgen en ongeveer 40 seconden op die hoogte blijven voordat het raakt. Als die eerste vlucht goed verloopt, zou de onbemande helikopter begin mei nog vier vluchten kunnen maken. Op de tweede en derde reis zou het ambitieuzer moeten zijn en tot vijf meter klimmen en ongeveer 50 meter stroomafwaarts van zijn positie bewegen, dat wil zeggen, weg van doorzettingsvermogen om elk risico van een onbedoelde botsing te vermijden.

Met de laatste twee pogingen heeft NASA ambitieuzere en zelfs avontuurlijke reizen gepland, maar zonder duidelijke doelen te stellen in termen van reistijd en vliegplafond. Merk op dat door een communicatietijd van enkele minuten tussen de twee planeten, creativiteit niet op afstand kan worden gecontroleerd. De verschillende vliegprogramma’s zijn op de computer van de helikopter geïnstalleerd, maar NASA kan ze indien nodig en op elk moment bijwerken.

Deze extra reizen zijn onderhevig aan de goede werking van Zonnepaneel En binnenverwarming voor creativiteit, wat garant staat weerstand Koud door elektronica aan boord, die ’s nachts kan dalen tot -90 ° C. Tot op heden was de laagste temperatuur gemeten door persistentie -83 ° C.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?