Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zelensky zegt dat de ‘menselijke kosten’ van de strijd in Severodonetsk ‘angstaanjagend’ zijn

De ‘human cost’ van de strijd om SeverodonetskDe Oekraïense president Volodymyr zei maandag dat een strategische stad in het oosten van Oekraïne “angstaanjagend” was. Zelenski. “De menselijke kosten van deze strijd voor ons zijn erg hoog. Het is gewoon angstaanjagend”, zei hij in zijn dagelijkse toespraak tot de Oekraïners die via Telegram uitzenden.

“De slag om Donbass zal zeker de militaire geschiedenis ingaan als een van de hevigste in Europa”, zei de Oekraïense president. Donderdag zei de Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov dat “elke dag tot 100 Oekraïense soldaten” worden gedood en “500 gewonden” in gevechten met het Russische leger. Volodymyr Zelensky had op 1 juni opgemerkt dat zijn leger “tussen de 60 en 100 soldaten” per dag verloor.

beschaafde belegering

“We hebben te maken met absoluut kwaad”, zei hij maandagavond. Alvorens toe te voegen: “We hebben geen andere keuze dan vooruit te gaan en ons land te bevrijden”, inclusief de door Rusland bezette gebieden in het zuiden en oosten die worden geconfronteerd met een “beschavingsblokkade”, en de Russen “snijden ook alle communicatie af” in het buitenland .

Zelensky riep opnieuw westerlingen op om te helpen “meer wapens” aan het Oekraïense leger, terwijl troepen uit Moskou Severodonetsk grotendeels controleerden en de Oekraïense artillerie bleven bombarderen.

Eerder op de avond merkte de gouverneur van de regio Lugansk, Sergoic Godich, op dat de Russen “70-80% van de stad bezetten”, en legde uit dat “de drie bruggen (die Severodonetsk verbinden met de naburige stad Lyschansk) waren vernietigd.”