Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël: Wordt de Palestijnse vlag binnenkort verboden?

Het Israëlische parlement debatteert momenteel over de mogelijkheid om de Palestijnse vlag te verbieden binnen “door de staat gefinancierde instellingen”.

De afgelopen weken zijn spanningen tussen Palestijnen En de de Israëli’s verder geïntensiveerd. De Verenigde Naties hebben zelfs gepubliceerd een verslagwaar je verschillende voorstellen uitwerkt gericht op rustig aan relaties in Westoever.

Maar de laatste dagen, nieuwe wet Een les in het Israëlische parlement veroorzaakte een schandaal. zorgt voorVerbied de Palestijnse vlag Op sommige plaatsen in Israël.

Wat houdt deze wet precies in?

Deze wet wordt uitgevoerd door de partij “Likoed”waartoe de beroemde Israëlische politicus behoort, Benjamin Netanyahu.

In de laatste apartheidsbeweging heeft de Israëlische Knesset een wetsvoorstel aangenomen om de Palestijnse vlag te verbieden in de zogenaamde door de Israëlische staat gefinancierde instellingen. pic.twitter.com/Z3fVjBfzJK

– Teheran Times (@ TehranTimes79) 9 juni 2022

Oorspronkelijk verbood de wet publiceren “vijandelijke vlaggen” binnen instellingen Gefinancierd door de staat Israël. Tijdens de parlementaire debatten werd echter alleen de vlag genoemd Palestina.

Er zijn geen details vrijgegeven over “Door de staat gefinancierde instellingen”die kalm blijft golven.

De Palestijnse vlag: het eerste doel

Zoals genoemd TV3Aanhangers van deze wet beschouwen de Israëlische vlag als vertegenwoordiger van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO).Palestijnse bevrijdingsorganisatie), die ze classificeren als “de vijand” Israël.

Eli CohenHet Knesset-lid zei openhartig over de Likud: “Wie in de staat Israël wil wonen, […] Je moet de symbolen respecteren. Degenen die Palestijnen willen zijn kan bewegen in Gaza of Jordanië.

De gevolgen van deze wet zijn zorgwekkend

Maar deze nieuwe wetgeving zou de toch al hoge spanningen in de regio kunnen doen oplaaien. In het Israëlische parlement Ahmed TibiLid van de Arabische lijst stevig Tegenovergestelde Voor deze wet, die hij als een “Een nieuwe poging om de identiteit van de Palestijnen uit te wissen.”

Volgens hem: “Deze wet voorgesteld door Likud maakt deel uit van een campagne om te verhogen” Racisme en de fascismeEn de aanval op alles wat Palestijns is.”

waarschuwen: “Het doelwit zijn de Palestijnen, Ze willen ze vermoordenZe willen verder.”.

READ  Washington belooft deportatie van migranten per vliegtuig te versnellen