Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zeespiegelstijging versnelt in het VK

Britse zeespiegelstijging versnelt, wat meer oplevert zwakke kustlijnverwijst naar een rapport van het Britse Met Office dat op donderdag 28 juli is gepubliceerd en dat de huidige gevolgen van klimaatverandering belicht.

Deze studie, gebaseerd op de observatie van klimaatfenomenen en het weer voor 2021, geeft de impact van de opwarming van de aarde op het klimaat in het Verenigd Koninkrijk aan en benadrukt dat “Klimaatverandering is niet alleen een probleem voor de toekomst en heeft nu al invloed op de omstandigheden waarin we hier thuis leven“.

zie ook Overschrijdingsdag: NGO waarschuwt voor uitputting van hulpbronnen

dubbele stijgingssnelheid

In het VK waren de afgelopen decennia veel warmer, natter en zonniger dan in de 20e eeuw. Sinds de 20e eeuw is de zeespiegel in het VK met ongeveer 16,5 cm gestegen en de snelheid van de zeespiegelstijging in het hele land is in een eeuw verdubbeld tot 3,0 – 5,2 mm per jaar, tegenover 1,5 mm aan het begin van de eeuw. Een van de oorzaken van de zeespiegelstijging is het smelten van gletsjers in de Groenlandse en Antarctische ijskappen. “Uit onze langetermijngegevens blijkt dat de zeespiegelstijging in het VK de afgelopen decennia is toegenomenDr. Svetlana Gevrejeva, van het National Oceanographic Center, zei. Ze wijst erop dat dit fenomeen kustgebieden bedreigt:Naarmate de zeespiegel stijgt, kunnen stormen grotere gevolgen hebben“.

Vanwege zijn isolationistische aard is het VK bijzonder kwetsbaar voor kusterosie. Een recent rapport van het Britse Milieuagentschap schatte dat een op de zes mensen het risico loopt op overstromingen door regen of stijgende zeespiegels en dat tegen het einde van de eeuw een miljoen mensen rechtstreeks te maken zullen krijgen met de stijgende zeespiegel. In termen van temperaturen blijft het VK opwarmen met een snelheid die in grote lijnen vergelijkbaar is, maar iets hoger dan de mondiale temperatuurstijgingen, waarbij het laatste decennium 1,0 ° C warmer was dan 1961-1990. De maximum temperatuur gemeten in 2021 in het land was 32,2 graden, wat een relatief lage piek is. Maar als de temperaturen die vorig jaar zijn opgenomen er misschien zo uitziennormaalMike Kendon, hoofdauteur van het rapport, merkt op dat “Als het iets meer dan drie decennia geleden was gebeurd, zou het een van de warmste jaren ooit zijn geweest in het VK“.


zie ook Klimaat: “Elke dag bevestigt alleen voorspellingen van 20 jaar geleden”, merkt François Jimen . op

READ  De burgemeester van São Paulo, Bruno Covas, sterft op 41-jarige leeftijd aan kanker