Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe zal de graanexport “vanaf deze week” hervatten?

Na het ondertekenen, werken. Een week na het bereikte akkoord tussen Kiev en Moskou hervatten graanexport, eerste zendingen moeten vertrekken “Van deze week” op de wateren van de Zwarte Zee. “We verwachten dat de deal de komende dagen begint te werken.Het werd maandag 25 juli aangekondigd door Oleksandr Kobrakov, minister van Infrastructuur van Oekraïne. Zo zal ongeveer 25 miljoen ton graan, voornamelijk tarwe, de graanschuren en silo’s verlaten. Franceinfo legt uit hoe de operaties zullen plaatsvinden.

Coördinatiecentrum gevestigd in Istanbul

Turkije, dat aan het hoofd stond van de onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne, kreeg slechts cInter-coördinatie is open op zijn verdieping. De structuur die verantwoordelijk is voor het controleren van de operaties werd op woensdag 27 juli in Istanbul ingehuldigd. lgeïnstalleerd in de Militaire Academie, bestaat uit:Twintig leden: Vijf vertegenwoordigers uit Rusland, vijf uit Oekraïne, vijf uit de Verenigde Naties en vijf uit Turkije.

Gemeenschappelijk Coördinatiecentrum (of CCC) is verantwoordelijk voor het registreren en monitoren van koopvaardijschepen die via internet en satelliet aan konvooien deelnemen. Ook zal hij ze vooral bij vertrek en aankomst uit Istanbul zorgvuldig moeten controleren om er zeker van te zijn dat ze alleen graan vervoeren. De vraag van Rusland was dat: Voorkomen dat Oekraïners de zendingen gebruiken om wapens te importeren.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd Door gezamenlijke teams op de juiste plaatsen De Turkse minister van Defensie Hulusi Akar zei dat het de tijd is van laden in Oekraïense havens en bij aankomst in Turkse havens. maar zonder Geen militaire aanwezigheid. Indien nodig kan de mijne worden verwijderd. Het wordt bepaald en georganiseerd “door beide partijen”.

Veilige doorgangen creëren in de Zwarte Zee

Het is weer een stap Belangrijk in het licht van de hervatting van de graanexport: Kiev maakte woensdag 27 juli bekend dat de drie havens van het land van waaruit de schepen zullen vertrekken, weer operationeel zijn. zij hebben “terug aan het werk”Oekraïense marine verwelkomd.

READ  Joe Biden bedreigt Vladimir Poetin met persoonlijke sancties

In detail zijn dit de havens van Odessa, Chornomorsk en Yogni. dat ze Ze bevinden zich tientallen kilometers van elkaar, in het zuiden van Oekraïne, met uitzicht op de Zwarte Zee. Kiev hoopt het aantal in de toekomst te kunnen vergroten. “In de komende twee weken zullen we technisch klaar zijn om de export van graan uit alle Oekraïense havens uit te voeren”beloofde vice-minister van Infrastructuur, Yuri Vaskov.

Kaart met de Oekraïense havens Odessa, Chornomorsk en Yuzhny.  (Frankrijk Info)

deze ‘Veilige rijstroken’ Voor 120 dagen, dat wil zeggen vier maanden. in de overeenkomst, Moskou en Kiev zijn toegewijd “Niet aanvallen” Schepen die gedurende deze periode graan vervoeren. De Verenigde Naties hebben het duidelijk gemaakt “Oekraïense piloten” Het zal de weg vrijmaken voor vrachtschepen in de territoriale wateren, na het afwijzen van Russische eisen om de Zwarte Zee vrij te maken van mijnen die door de Oekraïners zijn geplant om hun kusten te beschermen.

Voor de voormalige Amerikaanse admiraal Fred Kenny, die de Verenigde Naties zal vertegenwoordigen, “Eerste baan” van dit nieuwe apparaat Zorgen voor de veiligheid van de navigatie voor vrachtschepen. Alles zal in deze richting worden gedaan. concreet, “LSchepen zullen de zeehavens verlaten en binnenkomen door een konvooi te vormen dat het leidende schip vergezelt.zei de Oekraïense marine donderdag.

Spoorwegexploitanten klaar om export te versnellen

Er moet nog veel gebeuren om de veiligheid van graancaravans te waarborgen. In feite is de restjes “Maritieme humanitaire gang” Het is nog niet gerepareerd. Hoe zit het met de afstand die schepen, vliegtuigen of militaire drones moeten respecteren? En we hebben nog steeds nodig Vind scheepseigenaren en vrijwillige bemanningen. Om dit te doen, heeft het Oekraïense ministerie van Infrastructuur zojuist openbare aanbestedingen uitgeschreven “Voor Oekraïense transportbedrijven om tarwe van silo’s naar haveninfrastructuur te vervoeren”En de schrijft RF.

Deze uitnodiging is bedoeld voor reders en internationale bedrijven om hun diensten aan te bieden voor het vervoer van goederen naar Oekraïne. “Deze donderdag in Londen begonnen zeeverzekeraars tarieven af ​​te spreken om door deze troebele wateren te navigeren.vervolgt de radio. Maar op dit moment is er geen garantie dat Rusland niet op havenfaciliteiten zal schieten.”

Kiev werkt met hulp van westerse landen aan andere exportroutes over de Donau, bijvoorbeeld per spoor of over de weg. inIn Duitsland heeft de spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn al gezegd klaar te zijn om de export via haar netwerk te versnellen om ze naar havens in Polen, Nederland of Duitsland te brengen. “We kunnen de capaciteit van het systeem de komende weken flink vergroten om maximale afzuiging te realiseren [de céréales] uit Oekraïne”Dit werd verteld door de Duitse televisie ZDF Sigrid Nikutta, directeur van DB Cargo, de scheepvaartdivisie van het bedrijf. sProbleem: Spoorwegen laten slechts 1 tot 2 miljoen ton per maand Oekraïne verlaten, ver van hun capaciteithavens aan de Zwarte Zee.