Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zeer zeldzame gevallen van neurologische aandoeningen gemeld na vaccinatie

Wetenschappers hebben enkele gevallen van Guillain Barré-syndroom opgemerkt in India en het Verenigd Koninkrijk, in gebieden waar mensen zijn ingeënt met AstraZeneca.

Wetenschappers zijn geïnteresseerd in de mogelijke effecten van vaccinatie tegen Covid-19. In twee verschillende artikelenArtsen in India en Engeland hebben gevallen gemeld van een zeldzame neurologische aandoening. Deze onderzoeken zijn gepubliceerd in Annals of Neurology. Sommige mensen hebben zelfs melding gemaakt van het optreden van het Guillain-Barré-syndroom na vaccinatie. In dit zeldzame geval valt het immuunsysteem van de patiënt de perifere zenuwen aan. Als ernstige gevallen zeldzaam zijn, kunnen ze leiden tot bijna volledige verlamming.

In totaal werden zeven gevallen gemeld vanuit een regionaal medisch centrum in Kerala, India, waar ongeveer 1,2 miljoen mensen werden gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. Vier gevallen werden gemeld in Nottingham, Engeland, in een gebied waar ongeveer 700.000 mensen hetzelfde vaccin kregen. Bij de elf gevallen ging het om mensen die dit vaccin 10 tot 22 dagen eerder hadden gekregen.

De auteurs van het rapport merken op dat “als de associatie causaal is, dit te wijten kan zijn aan een kruis-immuunrespons op SARS-CoV-2-eiwit en componenten van het perifere immuunsysteem.” Wetenschappers benadrukken dat artsen waakzaam moeten zijn bij het zoeken naar dit zeldzame neurologische syndroom na de toediening van vaccins tegen Covid-19.

Video: AstraZeneca-vaccins in Europa: 50 miljoen doses verkregen door de Europese Unie voor de rechtbank:

Borstspierbeschadiging

Wat zijn de symptomen? Deze ziekte manifesteert zich in zwakte of tintelingen die meestal in de benen worden aangetroffen en zich naar de armen en het gezicht kunnen verspreiden. Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Uit rapporten blijkt dat 20% tot 30% van de patiënten schade aan de borstspier heeft, waardoor ademhalen moeilijk wordt. De meeste mensen herstellen volledig, zelfs in de meest ernstige gevallen, hoewel de zwakte voor sommigen aanhoudt.

READ  Met welk fitnessapparaat kun je sneller afvallen?

Mensen met het Guillain-Barré-syndroom hebben behandeling en follow-up nodig, en sommigen hebben mogelijk intensieve zorg nodig. De behandeling is gebaseerd op ondersteunende zorg en details van de WHO-immunotherapie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: